Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landis verwacht een wpa 2001 van tenminste euro 0,40

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Bron: Landis NV
Zoek soortgelijke berichten
Landis NV


PERSBERICHT LANDIS GROUP N.V.

UTRECHT, 31 oktober 2001

LANDIS VERWACHT EEN WPA 2001 VAN TENMINSTE EURO 0,40

Ontwikkelingen derde kwartaal
De omzet van Landis Group N.V. is in het derde kwartaal van 2001 met 29% gedaald naar Euro 133,9 miljoen ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar (Euro 188,3 miljoen). Exclusief acquisities komt de daling voor deze periode op ruim 31%. De autonome omzetdaling over de eerste 9 maanden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bedraagt bijna 5% (van Euro 519,8 miljoen naar Euro 496,0 miljoen).

De omzetdaling in het derde kwartaal wordt voornamelijk veroorzaakt door tegenvallende ontwikkelingen binnen Landis Public Networks en Landis Business Partners. In het tweede kwartaal zag het er naar uit dat de vraag in de Public Networks-markt zou opleven. In het derde kwartaal is echter gebleken dat de vraag vanuit de telecommarkt nog niet aantrok. Grotere investeringen door klanten van Landis blijven nog achterwege, danwel worden uitgesteld. Hoewel diverse grote projecten toegekend zijn, is nog niet duidelijk wanneer de uitvoering hiervan kan starten.

Business Partners heeft te kampen met de algehele margedruk en terughoudendheid in investeringen in hard- en software.

Voor het hele jaar 2001 verwacht Landis een autonome omzet te gaan realiseren die circa 12% lager ligt dan die over 2000. Inclusief acquisities en gecorrigeerd voor Detron over geheel 2000 wordt een daling van de omzet met circa 9% verwacht. In vergelijking met de gerapporteerde omzet over 2000 (incl. een half jaar Detron) groeit de omzet naar verwachting circa 30%. Voor een overzicht van de omzetten over de kwartalen in 2001 en 2000 wordt verwezen naar de bijlage.
Zie www.landis.com
Door de bovengenoemde omzetdaling is over het derde kwartaal een verlies geleden. Naar verwachting zal in het vierde kwartaal van een herstel van de resultaten sprake zijn als gevolg van een hogere omzet ten opzichte van het derde kwartaal en als gevolg van de ingezette reorganisatie, waarvan de volledige effecten voor het eerst in december zichtbaar zullen worden.

De op 5 september aangekondigde personeelsreductie ligt op schema: op dit moment is het aantal personeelsleden gereduceerd met circa 400. De besparing zal in 2002 in volle omvang zichtbaar worden.
Er zullen naar aanleiding van de omzetdaling in het derde kwartaal geen verdere personeelsaanpassingen worden gedaan.

Op grond van het bovenstaande verwacht Landis dat de winstgevendheid over geheel 2001 zal dalen ten opzichte van 2000. Onvoorziene omstandigheden daargelaten, zal de winst per aandeel over geheel 2001 tenminste Euro 0,40 bedragen.

Lange termijn visie
De toegevoegde waarde van Landis voor klanten wordt gevormd door het leveren van een totaalpakket: advies, ontwerp, installatie, onderhoud en het leveren van de benodigde ICT-apparatuur. In de nieuwe opzet zal Landis een bedrijf worden dat veel meer verantwoordelijkheid van de klant overneemt dan het huidige Landis. Met name de divisies Financial Services, Managed Services en Application Services zullen complete systemen (hardware, software, netwerken) beheren en managen. Met de nieuwe focus schuift Landis op in de zogenoemde waardeketen: van distributie met een beperkte marge naar het adviseren en beheren van complete netwerken inclusief het managen van software en data met een hogere marge. Hierbij wordt er naar gestreefd steeds nieuwe diensten te ontwikkelen en aan te bieden.

Mede als gevolg van deze nieuwe diensten en de verdere ontwikkeling van Managed en Application Services in combinatie met een verwacht herstel in de telecomsector mag verwacht worden dat in 2002 de resultaten weer naar normale niveaus zullen terugkeren.

Profiel Landis Group N.V.
Landis Group is een full service organisatie actief op de Europese markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Landis biedt een assortiment van gespecialiseerde oplossingen, diensten en opleidingen op het gebied van netwerkinfrastructuren voor spraak-, data- en beeldtoepassingen, op internet gebaseerde applicatieplatformen en de noodzakelijke beveiliging hiervoor. Landis heeft circa 3.000 medewerkers in dienst en is sinds 1998 aan Euronext Amsterdam genoteerd. Landis Group N.V. heeft vestigingen in Nederland, Belgi, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk en Spanje. Landis werkt samen met toonaangevende leveranciers als Avaya, 3Com, Cisco Systems, Ericsson, Hewlett Packard, Lucent Technologies, Microsoft, Nokia, Nortel Networks, Novell, Oracle, Siemens, SUN Microsystems.

Voor meer informatie:
Ingeborg Visser, Investor Relations Manager, tel. +31 (0)30 248 92 74
landis ICT Group

Li Lefebure
Executive Secretary
Personal assistant CFO John A Bus RA RE
Personal assistant COO Jean Pierre Verhoeven
mailto:Llefebure@landis.com
tel.: +31 30 248 95 05
fax: +31 30 248 94 96
www.landis.com
online.landis.com

Landis mission statement:
building satisfied business partners by offering high quality ICT solutions, services and training for the electronic highway.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie