Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijk debat in Den Haag over startende ondernemers

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-10-29: Starters lokaal in beeld

Op woensdag 31 oktober aanstaande vindt in Den Haag het debat Starters lokaal in beeld plaats. In dit debat wil de gemeente met deskundigen uit de politiek en het bedrijfsleven, waaronder de heer drs. J. de Boer, voorzitter van MKB Nederland, van gedachten wisselen over de gemeentelijke rol en taak in het traject van starter tot succesvol ondernemer. De gemeente Den Haag wil haar startersbeleid actualiseren. De opmerkingen, suggesties en conclusies van het debat worden gebruikt bij het actualiseren van het Haagse startersbeleid.

Wethouder voor Economie van de gemeente Den Haag, mr. drs. G.A.A. Verkerk, geeft een toelichting op het gemeentelijk startersbeleid.

Vijf jaar geleden heeft de gemeente Den Haag haar startersbeleid in gang gezet. Dit beleid heeft er onder meer toe geleid dat de Bedrijvenbalie Gemeente Den Haag en de Haagse
Startersbegeleidingsmaatschappij (Stabij) zijn opgericht. In de periode van 1997 tot 2000 zijn 245 mensen met hulp van Stabij gestart met een onderneming. Het aantal allochtone starters is in de periode van 1990 tot 2000 met 291% toegenomen.

Tevens is het onderwerp Onderwijs en Ondernemerschap op de politieke agenda gezet.

En er is de afgelopen jaren totaal 20.050 m2 bedrijfsruimte voor startende ondernemers in Den Haag gecreëerd, namelijk De Schilde (9600 m2), De Hobbit (750 m2), De Koningshof (3100 m2) en Bedrijvencentrum Fruitweg (6600 m2).

Onder leiding van dagvoorzitter Rocky Tuhuteru zal het debat met de zaal en het panel worden gehouden. De panelleden zullen aan het begin van het debat met de zaal hun visie geven op het (startend) ondernemen waarbij zij onder andere ingaan op de volgende vragen. Heeft de lokale overheid een rol bij het stimuleren van startend ondernemerschap?
Op welke thema's moet de overheid zich dan richten; begeleiding, financiering, huisvesting of op andere onderdelen van het ondernemerschap? Of moet de gemeente zich tot specifieke doelgroepen - vrouwen, bijstandsgerechtigden, etnische ondernemers - beperken? Hoe moet de relatie met andere partijen als banken en Kamer van Koophandel er uit zien en welke vernieuwingen zijn gewenst.

Programma 31 oktober 2001

Zalencentrum Concordia, Hoge Zand 42, Den Haag
Debat Starters lokaal in beeld

09.30 uur Ontvangst
09.45 uur Opening en welkom door de dagvoorzitter Rocky Tuhuteru

"Startersbeleid voor de toekomst"
Toelichting op het Haagse startersbeleid door de wethouder van Economie en Personeel mr. drs. G.A.A. Verkerk

10.10 uur "De rol van de lokale overheid in het traject van de starter tot ondernemer"
Vijf panelleden geven hun mening op vragen van de dagvoorzitter Rocky Tuhuteru rond dit thema.

De panelleden zijn:
Drs. J. de Boer, voorzitter MKB Nederland
Drs. S.A. Blok, voorzitter Stichting Stabij
Dhr. A.L. Breure, commissaris Compotex
Mr. J.P. van Iersel, voorzitter Kamer van Koophandel Haaglanden Dhr. H.W.A. Werner, directeur Rabobank Den Haag, mba

10.50 uur Pauze
11.10 uur Discussie zaal en panel onder leiding van de dagvoorzitter Rocky Tuhuteru
11.50 uur Conclusies discussie en afsluiting
12.00 uur Einde debat

Aansluitend op het debat vindt om 12.30 uur de officiële opening van bedrijvencentrum Fruitweg plaats. Dit bedrijvencentrum voor startende en gevestigde ondernemers is mede met Europees geld gerealiseerd. Locatie: Fruitweg/Viaductweg te Den Haag.

29 oktober 2001

last update: 29 oktober 2001 ;pag.: 9205; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie