Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pachtnormenbesluit aangepast

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Pachtnormenbesluit aangepast per 31 oktober

30 oktober 2001 - Met ingang van 31 oktober 2001 wordt het Pachtnormenbesluit 1995 wederom aangepast. Het Pachtnormenbesluit vloeit voort uit de Pachtwet en regelt de maximaal toelaatbare pachtprijzen voor los land, agrarische bedrijfsgebouwen en agrarische woningen. De laatste wijziging dateerde van 1998.

De pachtprijzen voor los land worden met 15% verhoogd (of verlaagd) met een maximum van f. 125,- (euro 56,72) per hectare per jaar. Tevens zijn nieuwe regionale pachtnormen vastgesteld, die de maximaal aanvaardbare pachtprijs per regio aangeven. Voor agrarische bedrijfsgebouwen worden de huidige pachtprijzen, bij gelijkblijvende doelmatigheid, met 16,5% verhoogd. De prijs per punt voor agrarische woningen wordt verhoogd met f. 0,85 (euro 0,39) tot f. 6,65 (euro 3,02).

De nu vastgestelde stijging is in lijn met de driejaarlijkse gefaseerde verhoging van de pachtprijzen voor los land die in 1992 is ingezet. Rekening is gehouden met de wens van een meerderheid van de Tweede Kamer om de verhoging van de prijzen voor los land tot 15 procent te beperken in plaats van de 20 procent in het oorspronkelijke voorstel. De wijziging van het Pachtnormenbesluit 1995 wordt gepubliceerd in het Staatsblad van 1 november en werkt terug vanaf 31 oktober 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie