Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil toezegging Borst dat Slotervaart ziekenhuis blijft

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA wil van Borst toezegging dat Slotervaart ziekenhuis blijft.

Het CDA wil van Borst de toezegging dat het Slotervaart-ziekenhuis een kliniek blijft en niet een polikliniek wordt. Tweede Kamerlid Siem Buijs, tijdens het Algemeen Overleg over het Slotervaart-ziekenhuis, op woensdag 31 oktober: "De bewering van de commissie Simons en van de minister dat het ziekenhuis technisch gesproken failliet is, respectievelijk op de rand van het faillissement verkeert, wordt door het Slotervaart op overtuigende wijze weerlegd. Er is zelfs een positief exploitatiesaldo over de eerste 6 maanden van dit jaar. Overigens moeten VWS en de gemeente Amsterdam nog de financiële verplichtingen jegens het ziekenhuis nakomen (13,3 + 7 miljoen). Graag dan ook een toezegging van de minister om dit vóór
1 januari 2002 mogelijk te maken."


Buijs: "(...), mijn fractie heeft overigens eveneens begrepen dat de huisbankier van het Slotervaart zijn kredietcontinuering na 1 november niet ter discussie stelt vanwege de financiële positie van het Slotervaart, maar vanwege het uitblijven van een ministerieel besluit over de toekomst van het Slotervaart.
De minister hecht veel waarde aan de mening van het tripartiete overleg; goede zaak, maar behalve wat negatieve uitlatingen van de PvdA wethouder Irik zijn zowel de gemeenteraad van Amsterdam als de cie Zorg van Provinciale Staten het er unaniem over eens dat het Slotervaart een doorstart moet maken op basis van het voorstel van het ziekenhuis, ook ZAO, de verzekeraar, heeft ingestemd met de saneringsplannen van het ziekenhuis. Kortom: alleen de minister ligt nog dwars."

De hele bijdrage van Siem Buijs kunt u downloaden door in de rechtermarge op het diskette-icoontje te klikken

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie