Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijkse Concours Hippique NIC Zuidlaren

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the Dutch


---

NIC Zuidlaren 31 oktober t/m 4 november
Concours hippique in Bernhardhoeve van 31 oktober tot en met 4 november NIC Zuidlaren biedt dit jaar meer internationale rubrieken.

Alweer voor de 47e maal staat het befaamde concours hippique NIC Zuidlaren op de kalender. Dit jaar wordt het grootse paardensportevenement gehouden van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. De organisatie heeft gemeend het concours nog aantrekkelijker te maken door extra internationale rubrieken te creëren. Tijdens deze 47e editie van NIC Zuidlaren worden de deelnemende internationale ruiters ingedeeld in twee groepen, de Star Class en de Master Class. Het totaal aantal internationale rubrieken komt hierdoor op elf. Op deze wijze biedt de organisatie van NIC Zuidlaren meer internationale ruiters een startmogelijkheid. De Master Class begint op donderdag 1 november, terwijl de Star Class op vrijdag 2 november voor het eerst voor het voetlicht treden. Via selecties kunnen ruiters uit de Master Class zich kwalificeren voor de rubrieken van de Star Class. De winnaar van de Grote Prijs van het NIC Zuidlaren gaat op zondag 4 november naar huis met een Audi A3.

Voor de Star Class worden maximaal 25 ruiters uitgenodigd, waaronder de top 15 van de FEI Gandini Ranking en de top 5 van de Nederlandse ruiters van de FEI Gandini Ranking. Inmiddels hebben zich al grote namen aangemeld voor het NIC Zuidlaren en onder hen bevinden zich Albert Voorn, Michael Whitaker, Ludo Philipaerts, Markus Beerbaum, Schluyler Riley en Wim en Gerco Schröder. En ook de winnares van verleden jaar Carry Huis in 't Veld heeft zich weer aangemeld om in Zuidlaren te komen springen.

Naast de elf internationale rubrieken heeft het NIC Zuidlaren natuurlijk ook veel ruimte voor de landelijke springrubrieken en daarvoor hebben zich al tal van bekende ruiters ingeschreven. Een greep uit de namen: Jur Vrieling, Hester Klompmaker, Harrie Smolders, Michiel Brusse, Stafanie Luning en Gert Jan Bekkers. Deze ruiters hebben de mogelijkheid mee te doen aan de landelijke competitie tijdens het NIC Zuidlaren, de zogenaamde Nieuwsblad van het Noorden Trophy. Om het grote aantal inschrijvingen te kunnen verwerken wordt op woensdagmiddag 31 oktober (16.00 uur) al begonnen.

Natuurlijk bestaat het NIC Zuidlaren niet alleen uit de springrubrieken. De dressuurruiters komen ruimschoots aan hun trekken, onder meer in de Nederland-Duitsland Dressuur Cup. Daarvoor staan de bekende amazones Anky van Grunsven, Imke Bartels en Crista Laarakkers ingeschreven. Vorig jaar werd de derde Nederland-Duitsland Dressuur Cup in Zuidlaren gehouden en ondanks de kanonnen Anky van Grunsven en Coby van Balen won Duitsland deze strijd. Nederland zal er op vrijdag 2 november en zaterdag 3 november alles aan doen om de strijd ditmaal in eigen voordeel te beslechten. De twee landenteams zijn opgebouwd uit zes dressuuramazones/-ruiters: twee senioren (ouder dan 25 jaar), twee ruiters in de leeftijd van 21 tot 25 jaar en twee junioren / young rider tot 21 jaar.

Ook worden dit jaar de tuigpaarden niet vergeten. Op donderdagavond 1 november wordt een grandioos spektakel geboden door de twee overkoepelende organen Taveno en VERT. Hoogtepunt wordt ongetwijfeld de finale van de KWPN Tuigpaardenhengstencompetitie. Verder is er vrijdag, zaterdag en zondag spektakel van de Space Show van de Thunderguys een stuntteam uit België dat al vijf jaar actief is in de Westernwereld.

Hoogtepunt is en blijft op zondagmiddag de Grote Prijs, de afsluiting van ruim vier dagen paardensport van de bovenste plank in de Prins Bernhardhoeve bij het 47e NIC Zuidlaren.

Kaartverkoop en algemene informatie www.niczuidlaren.nl
---

©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie