Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 31-10-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 31 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Hoogezand: twee jongens gepakt voor inbraak
Aan het Gorecht Oost in Hoogezand hield de politie dinsdagavond twee jongens van 17 jaar uit Veendam aan op verdenking van inbraak in een warenhuis. De sleutelhouders van het warenhuis zagen na het afgaan van het alarm dat er een ruit was ingeslagen. Getuigen wezen de twee jongens als daders aan en zij werden aangehouden. In de winkel werd onder andere de koelkast geplunderd. De jongens zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Niekerk: brommer rijdt voetganger aan
Een 16-jarige brommerrijder uit Zuidhorn moest naar eigen zeggen dinsdagmiddag uitwijken voor een vrachtwagen op de Bloemersmastraat in Niekerk en kwam op de stoep terecht. Daar liep een 74-jarige inwoner uit die plaats en een botsing was het gevolg. De man werd met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De brommer werd voor onderzoek naar het politiebureau gebracht. Er wordt nader onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval.

Sauwerd: inbraak in kerk
Dinsdagochtend werd gezien dat de gereformeerde kerk aan de Kerkstraat in Sauwerd ongewenst bezoek had gehad. De dader(s) kwam(en) door een zijruit binnen en onderzochten alle vertrekken. Diverse audio en tv apparatuur werd weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Controle veiligheidsgordels
De politie in Winschoten toonde zich tevreden na een controle op het dragen van veiligheidsgordels in diverse straten in Winschoten. Op de Blijhamsterweg en Molenweg als ook op de Oostereinde in Blijham werden in totaal 70 automobilisten gecontroleerd. De agenten hoefden slechts een bekeuring van 90 gulden uit te schrijven. Ook bleken alle bestuurders de autopapieren en het rijbewijs bij zich te hebben. In Veendam werden op het Beneden Oosterdiep 450 voertuigen gecontroleerd. Acht bekeuringen werden uitgedeeld. In Hoogezand kregen vijf bestuurders een bon voor het niet dragen van de gordel.

Stadskanaal: controle softdrugs
De politie heeft dinsdag een 36-jarige man in zijn woning aan de Belgielaan in Stadskanaal aangehouden op verdenking van handelen in softdrugs. In de woning werden diverse spullen voor de verkoop van weed aangetroffen en zon 30 gram weed. De zaken werden in beslag genomen. De man ontkent te handelen in softdrugs en is na verhoor op vrije voeten gesteld. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Snelheidscontroles
Op het Westeind in Zuidbroek werden dinsdag van 225 voertuigen de snelheid gecontroleerd. Er werden 16 overtredingen geconstateerd en de hoogst gemeten snelheid was 81 km per uur daar waar de limiet op 50 km per uur ligt. Op de Friesestraatweg bij Grijpskerk waar de maximumsnelheid op 80 km per uur ligt werden 290 voertuigen gecontroleerd. Hier reden er 24 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km per uur.

Berichten stad komen zo
Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie