Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland noord

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-10-2001

Politieberichten district Eemland noord, 09.10 uur
Rijden onder invloed

SOEST Tijdens een controle op de Torenstraat werd in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 oktober een man staande gehouden waarvan het vermoedde bestond dat hij gedronken had.

Omstreeks half drie moest de 19-jarige man uit Soest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Soestenaar 0,8 promille in zijn lichaam had.

Met een rijverbod van twee uur en een boete van 410 ,= werd hij naar huis gestuurd.

Alcoholcontrole

EEMNES Door het Bureau Verkeer onder Controle werd dinsdagavond in het kader van de campagne Doe nuchter, rij alcohol, vrij gecontroleerd op de Amersfoortseweg.

Tussen kwart voor zeven en kwart voor acht werden 68 bestuurders gecontroleerd. Geen van de bestuurders had gedronken. Later op de avond werd een 32-jarige man uit Almere-buiten op de Laarderweg gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een boete van 410,= en een rijverbod van twee uur werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldief blijkt tevens illegaal

SOEST Bij een winkel aan de Smitsweg vond dinsdagmiddag een winkeldiefstal plaats. Omstreeks kwart over één zag winkelpersoneel dat een man diverse goederen onder zijn jas stopte.

Eenmaal bij de kassa rekende de man niets af en wilde de winkel verlaten. Het winkelpersoneel hield de man staande en waarschuwde de politie. Op het bureau kreeg de 47-jarige man uit Soest een bekeuring.

Bij navraag bleek dat de Soestenaar illegaal in Nederland verbleef en afkomstig was uit Zwitserland. De man werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en in bewaring gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie