Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gewonde militairen terug in Nederland

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


Ministerie van DefensieGewonde militairen terug in Nederland

30-10-2001

Twee luchtmachtmilitairen die vorige week bij de grens tussen Bosnië en Kroatië gewond raakten bij een verkeersongeval, zijn vandaag (30 oktober) teruggebracht naar Nederland. De militairen werden naar Soesterberg gevlogen door een speciaal voor het vervoer van patiënten en gewonden ingericht vliegtuig van de luchtmacht. De toestand van een van de militairen is zodanig dat verpleging in een ziekenhuis niet nodig is. De andere militair wordt voor verdere verpleging opgenomen in het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht.

Het ongeval deed zich 24 oktober j.l. voor nabij de grens tussen Bosnië en Kroatië toen de militairen op weg waren van Bugojno naar Divulje barracks. De chauffeur en de bijrijder van de viertonner reden op een geschaarde vrachtwagen in en raakten daarbij gewond.

Het vervoer van de beide gewonden luchtmachtmilitairen vond plaats met een Fokker 60 van het 334-Squadron van de vliegbasis Eindhoven. De Fokker 60 is een van de typen die deze transporteenheid in haar inventaris heeft en kan zodanig worden omgebouwd dat patiënten en gewonden op een medisch verantwoorde wijze door de lucht kunnen worden vervoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie