Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: gehele regio

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 31-10-2001 dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanhoudingen
ALMERE & LELYSTAD De politie kreeg dinsdagmiddag een melding van een vechtpartij bij de A6. Op de busbaan van de Oude Waterlandseweg troffen agenten een auto met een 29-jarige bestuurder uit Almere aan. Deze verklaarde op de A1 vanuit richting Amsterdam gereden te hebben. Volgens de man had een onbekend voertuig gebumperkleefd. De onbekende bestuurder reed hem klem onder aan de A6-afrit. Volgens zijn verklaring stapten de bestuurder en zijn bijrijder uit, begonnen zijn auto te vernielen en bedriegde hem met iets dat op een vuurwapen leek. Daarna zijn ze richting Lelystad gereden. Door snel optreden van de politie konden beide mannen op een parkeerplaats op het Larserplein worden aangehouden. De Amsterdammers (24 en 21 jaar) zijn geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar bekenden zij tegenover de politie. Het voorwerp dat op een vuurwapen leek, is in beslag genomen.

LELYSTAD Dinsdagmiddag hield de politie een 34-jarige Lelystedeling aan naar aanleiding van een vechtpartij bij een winkel op de Neringweg. Een woordenwisseling was tussen hem en een 15-jarige Lelystedeling ontstaan nadat volgens de verklaringen een aantal jongens overlast bij de winkel veroorzaakte. De verdachte gaf de jongen volgens zijn verklaring een klap in het gezicht. De politie kwam ter plaatse en bemiddelde. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

LUTTELGEEST Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding dat een dief van een mobiele telefoon aangehouden was nabij de Kuinderweg. Bij de rotonde Oosterringweg/Kuinderweg waren wegwerkzaamheden. Een oplettende vrachtwagenchauffeur wees de wegwerkers erop dat iemand in hun auto zat. Volgens getuigen stapte iemand vervolgens uit de auto, fietste weg en gooide iets in de berm. Dit bleek de mobiel van één van de wegwerkers te zijn. Zij hielden de 17-jarige verdachte uit Luttelgeest zelf aan en droegen deze over aan de politie. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Controles
Verkeer
ZEEWOLDE De politie controleerde dinsdagochtend het verkeer op de Gooiseweg. Het viel haar op dat de automobilisten zich aan de verkeerregels hielden. Met name hielden zij zich aan het niet inhalen bij doorgetrokken streep. Alleen een 25-jarige vrouw uit Heerde haalde in waar het niet toegestaan was. De agenten hielden haar aan en ze kreeg een boete. Ook kreeg ze een boete, omdat haar zoontje (onder 12 jaar) zonder autogordel achterin zat.

Easy Rider
ALMERE De politie controleerde dinsdagmiddag in Stad-West op onder andere Strawinskypad bromfietsers. Een negental boetes zijn uitgereikt voor onder andere het niet dragen van een helm, het niet hebben van een bromfietscertificaat en teveel vermoegen (na tests op de rollerbank). Een bestuurder uit Almere kreeg een boete, omdat hij onder de 16-jaar was.

Aanrijding
ALMERE Op de busbaan Molenbuurt vond dinsdagavond een aanrijding tussen een bus en een bromfiets plaats waarbij de bromfietser gewond raakte Volgens getuigen had de 18-jarige bromfietser uit Almere parallel aan de busbaan gereden in de richting van de Poldermolenweg. De bus reed dezelfde route. Ter hoogte van de oversteek tussen de Beltmolenstraat en de Bergmolenstsraat slaat de bromfietser volgens de getuigen linksaf de busbaan op. Daar botsten de twee. Oplettende getuigen haalden het slachtoffer van zijn brandende bromfiets vandaan. De jongen is met onder ander letsel aan zijn heup overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De 46-jarige buschauffeur raakte niet gewond. De politie stelde ter plaatse een technisch onderzoek in. De bromfiets is overgebracht naar het politiebureau.

LELYSTAD/ALMERE Bij een eenzijdige aanrijding op de A6 tussen Almere en Lelystad raakte een 45-jarige automobilist uit Almere gewond. Hij reed in de richting van Lelystad, raakte om nog onbekende reden in de berm terecht, sloeg een aantal keren over de kop en kwam tot stilstand op de vluchtstrook. Hij is met pijn in zijn nek overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zijn auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie