Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Groningen subsidieert Groninger Internet Exchange

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 31 oktober 2001 Persbericht nr. 225

Provincie geeft subsidie van ruim 826 duizend gulden aan de opzet van Groninger Internet Exchange.

De Provincie Groningen geeft een subsidie van 826.391,26 gulden (375 000 Euro) als cofinanciering aan de opzet van het project Groningen Internet Exchange (Gn-IX).
Het Gn-IX project zorgt ervoor dat vraag en aanbod van internettoegangen bij elkaar komen. Gn-IX wordt op het Zernike Science park binnen de nieuwe Zernikeborg (rekencentrum) van de RUG gerealiseerd.

Het hart van de Gn-IX bestaat uit een centrale schakelkast (switch) met daaromheen ruimte voor het plaatsen van toegangsapparatuur van aanbieders en gebruikers.

Momenteel is er slechts één Internet Exchange in Nederland, te weten de Amsterdam Internet Exchange. De ervaringen in Amsterdam hebben geleerd dat vele bedrijven zich gevestigd hebben rond de Internet Exchange omdat dan de afstand tot dit belangrijke knooppunt kort is. De verwachting is dat ook in Groningen bij de Gn-IX zich nieuwe en met name ICT-gerelateerde bedrijven zullen gaan vestigen.

De komst van Gn-IX op het zernike sciencepark betekent tevens een revitalisering voor het park, omdat de daar gevestigde en de nog te vestigen bedrijven een directe toegang tot het wereldwijde internet kunnen krijgen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Nicolette Boelens,
afdeling Bestuurscontacten (050) 316 46 26 of (06) 150 68 121.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie