Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GrafiData kiest voor Tamino van Software AG

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

31 oktober 2001

XML Server van Software AG wordt motor achter GrafiData s publishing services

~ GrafiData kiest voor Tamino van Software AG ~

GrafiData, een specialist in automatiseringsoplossingen voor publicatieprocessen, heeft de Tamino® XML Server van Software AG geselecteerd voor haar database publishing services.

GrafiData biedt bedrijven praktische expertise en concrete oplossingen om het hele proces van informatieverwerking tot en met publicatie doeltreffend en efficiënt in te richten.

Bedrijven adopteren razendsnel de XML standaard voor hun publicaties. Zowel aan de informatieontvangende als publicatiekant wordt steeds meer met XML gewerkt. Met de keuze voor Tamino speelt GrafiData op deze ontwikkeling in en kan zij XML voor het volledige publicatieproces inzetten.

Aangezien Tamino, de toonaangevende XML server, documenten in native XML formaat vastlegt, kunnen publicaties snel en flexibel worden samengesteld. Dit stelt GrafiData in staat om haar klanten publicaties op maat aan te bieden en haar serviceniveau verder te optimaliseren. Ook multichannel publishing behoort met XML tot de mogelijkheden. Informatie hoeft maar één keer in de Tamino XML Server te worden opgeslagen en kan vervolgens in alle publicatievormen, zoals Internet, boek of cd-rom, worden gegenereerd.

Doordat administratie en beheer bij de Tamino XML Server minder inspanning vergen dan bij traditionele databases, profiteert GrafiData van aanzienlijke efficiency voordelen. Ook worden klanten van GrafiData in staat gesteld om hun eigen publicaties via het Internet te beheren.

"XML helpt ons in te spelen op de snelle ontwikkelingen in de publishing markt, zei Gerhard Spijkerman, technisch directeur van GrafiData Groep. Met op maat gemaakte publicaties en efficiënt databeheer verwachten we onze concurrentiepositie in deze markt verder te verstevigen."

"De snelheid en flexibiliteit van XML maken Tamino XML Server als databaseomgeving voor de uitgeverswereld zeer geschikt, aldus Mark Edwards, Regional Manager Northern Europe bij Software AG. Wij zijn dan ook verheugd dat GrafiData Tamino heeft gekozen voor een verdere prestatieverbetering van haar database publishing services."

(305 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Grafidata
GrafiData Media & Informatie Technologie (afdeling) is ontstaan uit een research en development afdeling van een groep toonaangevende grafische bedrijven die deel uit maken van de GrafiData Groep. De snelle groei van Grafidata Media & Informatie Technologie is mede te danken aan de technologische ontwikkelingen rondom de informatie- en communicatievoorzieningen. GrafiData Media & Informatie Technologie werkt aan automatiseringsprojecten rondom publicatieprocessen. Dit kunnen on-line of CD-publicaties zijn, maar ook boeken, handleidingen, tijdschriften en catalogi.

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.500 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, verwacht het concern in 2001 een omzet van 600 miljoen euro te behalen. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Citrix. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, British Sky Broadcasting, ZDF, Dresdner Bank AG, Swiss Post, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG (German Rail), BP and VIAG Interkom. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een marktaandeel van 40.5% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 0345-544165Fax: 0345-544144
E-mail: (gregor.petri@softwareag.comhttp)://www.softwareag.nl

Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: (janet@lewispr.comhttp)://www.lewispr.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: www.lewispr.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie