Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prisma College en Rotonde in gemeente Breda fuseren

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

31-10-2001

Prisma College en Rotonde fuseren

Openbare school voor speciaal voortgezet onderwijs De Rotonde en Het Prisma College voor openbaar voorgezet onderwijs in Breda fuseren per
1 augustus 2002. De Rotonde vormt dan een afdeling waar extra zorg wordt geboden aan haar scholieren, binnen het Prisma College. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) heeft de aanzet gegeven tot deze fusie. Zij wil al het speciaal voortgezet onderwijs omzetten in praktijkonderwijs of leerwegondersteunend onderwijs. Uiterlijk augustus 2002 moet dit zijn afgerond. De fusie heeft geen merkbare gevolgen voor de leerlingen op de drie betrokken scholen (Rotonde, Prisma Van Cooth en Prisma Graaf Engelbrecht). Zij blijven gewoon onderwijs volgen op de huidige locaties. Deze drie locaties blijven ook in de toekomst beschikbaar. De gemeenteraad moet toestemming voor de fusie geven, zij heeft immers de wettelijke taak te voorzien in voldoende openbaar onderwijs.

Als de raad akkoord gaat, volgt de gemeente hiermee het advies van de Bestuurscommissie Openbaar (Speciaal) Voortgezet Onderwijs O(S)VO.

Breda kent naast de Rotonde nog twee scholen voor speciaal voortgezet onderwijs (SVO). Dat zijn De Overstap, een Rooms-katholieke school voor speciaal voortgezet onderwijs (moeilijk lerende kinderen), inmiddels omgezet in de Praktijkschool Breda. De andere onderwijsinstelling is de Rooms-katholieke school voor SVO-MLK Christoffelschool, die per augustus 2002 wordt omgezet in een afdeling voor zorg binnen de scholengemeenschap Tessenderlandt.

Breda, 31 oktober 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie