Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sectorcommissie geïnstalleerd binnen de SERV

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Bron: Sociaal Economische Raad Vlaanderen
Zoek soortgelijke berichten
SERV
Jozef II-straat 12-16
1000 BRUSSEL
Tel. (00 32) 2 209 01 11
Fax. (00 32) 2 217 70 08


Sectorcommissie geïnstalleerd binnen de SERV
Op initiatief van Renaat Landuyt, Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme, wordt vandaag een nieuwe sectorcommissie "Toerisme" binnen de SERV geïnstalleerd. Sedert de oprichting van de eerste sectorcommissie binnen de SERV in 1991 wordt dit nu de zesde commissie actief als sectoraal overleg-en adviesorgaan.

De toeristische sector is een arbeidsintensieve sector die werkgelegenheid creëert en verspreid is over een groot aantal takken zoals horeca, , toeristische dienstverleners, personenvervoer, enz. De toeristische sector heeft een enorm potentieel, maar kent ook gelijklopende problemen. Het seizoensgebonden karakter van vele activiteiten, de knelpuntberoepen, het personeelsverloop, het grote aandeel tijdelijke contracten en de behoefte aan vorming en opleiding in de sector.

LANDUYT ziet het dan ook als zijn opdracht om samen met de SERV deze commissie "Toerisme" nauwer bij het toeristische beleid te betrekken. Binnen de SERV is deze betrokkenheid alvast verzekerd door het inzetten van hun secretariaat in de werking van de commissie. De commissie "Toerisme" kan zo beroep doen op de ondersteuning van het secretariaat.

LANDUYT is er dan ook van overtuigd dat de sectorcommissie toerisme een hefboom kan vormen. "De inzichten en voorstellen van de sociale partners zullen ongetwijfeld een meerwaarde bieden voor het toeristische beleid. Het is dan ook belangrijk dan deze commissie inspeelt op actuele vraagstukken rond werkgelegenheid en toerisme. Ik denk hierbij aan het bevorderen van sociaal ondernemerschap gericht om het behoud van tewerkstelling én met aandacht voor diversiteit en levenslang leren.", besluit LANDUYT.

Meer info: Myriam Rebahi Kabinet minister LANDUYT tel. 02/553.25.60 GSM 0474/78.99.97

Veerle De Keersmaecker SERV - tel. 02/20.90.118

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie