Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport Aberdeen Group over CODA's Financial Intelligence

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nieuw rapport van Aberdeen Group onderstreept de kracht van CODA's Financial Intelligence

Uniform grootboek voor zowel transacties als analyse blijkt essentiële onderscheidende factor.

Nieuwegein, 31 oktober 2001 - Aberdeen Group belicht in een zojuist gepubliceerd rapport alle facetten van de oplossing voor Financial Intelligence van CODA. De kracht van het systeem ligt volgens Aberdeen Group vooral in de unieke integratie van de analytische faciliteiten in de transactie-omgeving.

Het rapport beschrijft hoe de meeste andere leveranciers van financiële systemen de analytische functionaliteiten als aparte module 'enten' op een op transacties gericht grootboek. CODA onderscheidt zich daarvan met de 'unified ledger' strategie. Die houdt in dat de kern van de transactionele en analytische omgevingen gebruik maakt van dezelfde 'account code' metadata. Daardoor werken CODA-Financials en CODA-Intelligence geïntegreerd samen als één logisch geheel.

Volgens Aberdeen Group is door deze vérgaande integratie sprake van een écht 'end-to-end' financieel systeem, waarbij de traditionele scheiding tussen de logica voor transacties en die voor financieel-analytische activiteiten is weggenomen. Deze traditionele scheiding is juist de belangrijkste reden waarom andere financiële systemen niet aan de eisen voldoen.

In zijn profiel over CODA schetst Aberdeen Group de duidelijke behoefte van bedrijven aan een financieel georiënteerd analystisch systeem dat zich 'automatisch harmoniseert met de transactionele systemen'. Dat bespaart volgens het rapport niet alleen op menselijke arbeid maar waarborgt bovendien een relevant, tijdig en uiterst nauwkeurig inzicht in het bedrijf.

Als een rekeningcode wijzigt, veranderen dankzij de uniforme 'account code' architectuur van CODA óók het grootboek en de structuur van CODA-Intelligence. Aberdeen Group beschrijft hoe ondernemingen in de internetwereld succesvol konden concurreren. Centraal daarin staat een systeem dat het financiële karakter van de onderneming natuurgetrouw weergeeft. "Met CODA hebben bedrijven een wapen in handen om ook de meest kritische blik van kapitaalverschaffers te weerstaan en volledig inzicht te houden in de eigen financiële positie.", aldus het rapport.

"Door de hechte integratie van CODA-Financials en CODA-Intelligence, weten gebruikers zeker dat de gegevens in CODA-Financials pas vrijgegeven worden voor CODA-Intelligence als die met elkaar in overeenstemming zijn, volledig in balans zijn en alle noodzakelijke integriteitstests hebben doorstaan.", aldus David Turner, international marketing manager van CODA. "Dat betekent dat iedereen zijn specialistische werk kan doen in plaats van voortdurend te worden gehinderd door de noodzaak van validaties en het onderling checken van uiteenlopende gegevens."

Het rapport onderstreept dat sommige bedrijven die andere financiële systemen gebruiken, de barrière tussen transacties en analyse met forse maatregelen hebben weten te overwinnen. Maar diezelfde bedrijven stellen nu dat hen dat, gezien de hoge ontwikkelingssnelheid van de wereldomspannende interneteconomie, geen tweede keer zal lukken. "Daar kan CODA-Financials uitkomst bieden.", aldus Turner.

CODA-Financial Intelligence is de combinatie van CODA-Financials en CODA-Intelligence. Het rapport van Aberdeen Group zegt daarover: "Met de nieuwe invalshoeken die CODA-Financial Intelligence biedt, heeft CODA zich verzekerd van een eenvoudiger en breder gebruik van zijn beschikbare 'engines', waarmee CODA niets minder levert dan een financieel-analytisch systeem voor ondernemingen in de interneteconomie."

CODA-Intelligence
CODA-Intelligence is een oplossing voor 'fast-track' Business Intelligence. Het voorziet CFO's en anderen van essentiële bedrijfsinformatie die is gebaseerd op 'up-to-the-minute' bijgewerkte financiële informatie van over de hele wereld. CODA-Intelligence kan worden gebruikt vanaf vrijwel ieder netwerkapparaat, zoals Personal Digital Assistants, mobiele telefoons, laptop PC's en desktopsystemen. CODA-Intelligence kan volledig met CODA-Financials worden geïntegreerd, waarmee een krachtig instrument ontstaat om op basis van bewezen technologie en methodologieën een snelle return-on-investment te realiseren in markten die zich kenmerken door risico's.

CODA-Financials
CODA-Financials is een financieel systeem dat over de hele wereld wordt ingezet door nationale en multinationale organisaties. Het systeem stelt overheden en bedrijven in staat snel op marktwijzigingen te reageren waarbij wordt geprofiteerd van diepgaande, bedrijfsomvattende en real-time financiële informatie. CODA-Financials combineert de kracht van internet, workflow en intelligente 'agents' met een uniforme architectuur en volledige internationale functionaliteit. Het systeem kenmerkt zicht verder door de hoge mate van schaalbaarheid, flexibiliteit en integratie en de multinationale, multi-organisatie en multivalutafaciliteiten.

CODA
CODA is internationaal leverancier van systemen voor business intelligence, financiële informatievoorziening en inkoop. De systemen zijn allen gebaseerd op de internet-architectuur en bieden vergaande mogelijkheden voor financial intelligence waarop bedrijfskritische besluiten kunnen worden gebaseerd. De oplossingen van CODA zijn operationeel bij ruim 2.000 organisaties over de hele wereld, waaronder ABN AMRO Bank, Bouwfonds, de verzekeringsmaatschappij Univé, Euronext (de gefuseerde aandelenbeurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs), het Nederlandse Ministerie van Algemene Zaken, IKEA, WorldCom, easyJet en P&O. Vlaggenschepen van het productportfolio zijn CODA-Financials en CODA-Procurement. Verlengstukken daarvan zijn CODA e-Finance en CODA e-Purchasing.
CODA heeft het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en heeft vestigingen in Nederland, België, de Verenigde Staten, Singapore en Australië. Van de in totaal 400 medewerkers zijn er 60 werkzaam in de Nederlandse vestiging in Nieuwegein. CODA Plc is een volledige dochteronderneming van het aan de Londense beurs genoteerde ICT-concern Science Systems Plc. Meer informatie over CODA is te vinden op www.coda.com.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie