Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-10-2001 Politieberichten district Sittard (HP 15.10 uur) Woensdag 31 oktober 2001

Sittard, hennepkwekerijen aangetroffen:
Dinsdagmorgen 30 oktober 2001 heeft de politie in een woning aan de Janekersvaart te Sittard een hennepkwekerij aangetroffen. De hennepkwekerij werd geheel ontmanteld.
Naar aanleiding van het vermoeden dat in de woning een hennepkwekerij aanwezig zou zijn, werd dinsdagmorgen omstreeks 10.15 uur een onderzoek ingesteld. In de betreffende woning werd op het zoldergedeelte een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 150 hennepplanten. Deze werden beschenen door 7 assimilatielampen. De politie trof verder een afzuiginstallatie aan alsmede een koolstoffilter, een ventilator, hygrometer en een tijdschakelaar. Na monsterneming van de planten en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld. Tegen de 45 jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg van de Officier van Justitie een boete opgelegd in het kader van snelrecht van fl. 5500,-. Betaalt de bewoner niet, dan zal hij zich op 10 januari bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden.

Omstreeks het middaguur werd op dinsdag 30 oktober 2001 in een woning aan de Thorbeckestraat te Sittard een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner werd in de woning aangetroffen en liet de politie tot zijn woning toe. In een kamer werden 74 hennepplanten aangetroffen. De politie ontmantelde de gehele hennepkwekerij en nam de hennepplanten alsmede 6 assimilatielampen, zes transformatoren, twee koolstoffilters en twee afzuiginstallaties in beslag. Tegen de 46 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beek, winkeldief aangehouden:
Een 40 jarige inwoonster van Elsloo is 30 oktober 2001 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal in een winkel aan de Wethouder Sangersstraat te Beek.
De inwoner van Elsloo nam in de middaguren uit een rek in de winkel een set contactlenzen weg met een waarde van ruim fl. 25,-. Echter zij werd door het personeel betrapt waarna de politie werd gewaarschuwd. De winkeldievegge werd meegnomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 250,- waarmee zij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen.

Beek, explosie in woning:
Dinsdag 30 oktober 2001 heeft in een woning aan de Theobaldstraat te Beek een explosie plaatsgevonden. Een 15 jarige jongen liep tengevolge van de explosie brandwonden op aan zijn handen. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.
Bij het vullen van een gasaansteker met een gasflesje is de 15 jarige jongen onvoorzichtig te werk gegaan. Op zijn slaapkamer vulde hij zijn gasaansteker waarbij door onbekende redenen gas is ontsnapt. Bij het daarna aansteken van een sigaret volgde onmiddellijk een explosie waardoor een binnenmuur licht werd ontzet. Tevens ontstond een klein brandje dat door de bewoners zelf werd geblust. De jongen liep bij de explosie lichte brandwonden op aan beide handen. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie