Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maassluise website op tweede plaats

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

31-10-2001

Maassluise website op tweede plaats

De website van Maassluis staat op de tweede plaats, achter de gemeene Amsterdam, in de monior van www.advies.overheid.nl. De monitoring is uitgevoerd in juli en augustus 2001. Een deel van de kwaliteitsmonitoring van overheidswebsites worden online in de continue monitor gebracht. Het doel is om dagelijks een adquaat en actueel beeld van de stand van zaken te brengen. Vooralsnog worden alleen gemeenten, provincies en ministeries gemonitord. Er wordt gekeken naar het inhoudelijke deel van de website en naar de totale gegevensverzameling. Een groot deel van de monitoring wordt uitgevoerd in samenwerking met de beheerder, ontwikkelaar of webmaster van de betrokken overheidsorganisatie.

Verder kent deze site ook nog een Webwijzer Award. Dit is een onderscheiding voor de beste overheidssite. De prijs werd in 1998 ingesteld door mister van Boxtel in het kader van het project Communicaite, Overheid en Burger. Dit is een onderdeel van het Actieprogramma Elektronische Overheid. Hiermee wil de minister overheidsorganisaties stimuleren tot het maken en het beheren van kwalitatief goede websites.

Aan de Award voor de beste website is een geldprijs verbonden van 20 duizend Euro, te besteden aan verdere ontwikkeling van de website. De gemeente Maassluis wil dolgraag, samen met de Digitale Stad Maassluis, deze geldprijs winnen.
Alle bezoekers van de Maassluise website kunnen daaraan meewerken, door hun stem uit te brengen op de site. Via www.advies.overheid.nl kunnen belangstellenden tot half november hun favoriete website voordragen aan de jury voor de prijs voor de beste innovatieve website.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie