Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Heijmans sluit Enterprise Agreement met Microsoft

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Heijmans sluit Enterprise Agreement met Microsoft

Bouwonderneming kiest voor abonnementsoptie om steeds over de nieuwste Microsoft-technologie te kunnen beschikken

Schiphol-Rijk, 31 oktober 2001 - Bouwonderneming Heijmans heeft met Microsoft een Enterprise Agreement afgesloten op abonnenmentsbasis voor 4000 werkplekken. Dit houdt in dat Heijmans voor een vast bedrag per maand steeds kan beschikken over de meest recente Microsoft-technologie. De abonnementsoptie voor de Enterprise Agreement licentieovereenkomst is een van de nieuwe elementen van het nieuwe licentiemodel dat Microsoft per 1 oktober j.l. heeft ingevoerd.

De licentieovereenkomst betreft voornamelijk Nederland en is gesloten voor Microsoft Office, Microsoft Windows XP en de toegangslicenties voor Microsoft BackOffice serverproducten. Heijmans heeft gekozen voor Windows XP vanwege de stabiliteit, de ondersteuning voor draadloze netwerken en de mogelijkheden voor het bieden van hulp door het op afstand toegang geven tot de werkplek. De belangrijkste overwegingen voor Heijmans om voor een Enterprise Agreement op abonnementsbasis te kiezen waren - naast het kunnen beschikken over de nieuwste software - het door standaardisatie verbeteren van de beheersbaarheid en het verlagen van de totale eigendomskosten.

De beschikking hebben over de nieuwste software is voor Heijmans als innovatief bouwbedrijf van groot belang. Door op Microsoft-technologie te standaardiseren en het beheer te vereenvoudigen kan Heijmans zich meer concentreren op de kernactiviteiten. Dankzij de Enterprise Agreement is het bouwbedrijf altijd voorzien van de benodigde licenties.

Heijmans levert hoogwaardige producten en diensten op het gebied van bouwnijverheid en aanverwante activiteiten. Het hoofdkantoor is gevestigd te 's-Hertogenbosch. Heijmans heeft ruim 9.300 medewerkers. In het jaar 2000 heeft Heijmans een pro forma omzet gerealiseerd van EUR 2,1 miljard (inclusief IBC). Over het jaar 2001 verwacht Heijmans een omzet te realiseren van EUR 2,25 miljard.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia van den Berg, Manager Marketing Services, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie