Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emmen werkt aan nieuw sportbeleid

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


---

Persbericht: Werken aan nieuw sportbeleid, 31 oktober 2001

Emmen werkt aan een nieuw sportbeleid

Woensdagavond 31 oktober om 20.00 uur zal een klankbordgroep meepraten en meedenken over hoe sport in Emmen er in de toekomst uit zou moeten zien. De klanbordgroep bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende sportverenigingen, commerciële sportaanbieders, onderwijs, GGD, Sport Drenthe, stichtingsbestuurders van openlucht zwembaden en sporthallen. De bijeenkomst vindt plaats in de commissiekamer van het gemeentehuis.

Zon tien jaar geleden verscheen de nota sportbeleid 2002. De ontwikkelingen in de sportsector hebben niet stilgestaan. Sport is met stip gestegen op de maatschappelijke ladder. Sport wordt niet meer gezien als een spelletje, maar ook als middel om de leefbaarheid van buurten en wijken te vergroten. Ook wordt het als middel ingezet om de stad te promoten.

De ruim 200 sportverenigingen in Emmen behoren onder andere tot de sportaanbieders. In 2000 is onder hen een onderzoek uitgevoerd, waaruit allerlei knelpunten naar voren kwamen. Knelpunten die om een oplossing vragen.

Er is dus voldoende aanleiding voor het gemeentebestuur om tot een vernieuwd integraal sportbeleid te komen. Dat beleid moet duidelijkheid bieden over de toekomstige rol van de gemeente bij het beheren, instandhouden en exploiteren van sportvoorzieningen. Ook zal er visie op en ontwikkelingsrichtingen voor zowel breedtesport als topsport uitgewerkt moeten worden.

Met de klankbordgroep wordt gediscussieerd over o.a. het tot nu toe gevoerde sportbeleid, de huidige en toekomstige rol van de gemeente, het wel of niet afstoten van overheidstaken en
sportbeleidsprioriteiten. Eind november zal de klankbordgroep nogmaals geconsulteerd worden. In december zal het eerste concept van de sportnota 2010 gepresenteerd worden aan de raadscommissie SWOC.


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie