Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scholieren enthousiast over cd-rom voor studiekeuze

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Bron: CMG
Zoek soortgelijke berichten
CMG


Persbericht

Scholieren erg enthousiast over Qompas Studeren cd-rom voor studiekeuze

Leiden, 1 november 2001 - Qompas Studeren 2001-2002, de nieuwe versie van de jaarlijks verschijnende cd-rom voor studiekeuze, is vanaf vandaag verkrijgbaar. Qompas Studeren is een cd-rom die HAVO- en VWO-eindexamen-kandidaten helpt bij het maken van de juiste studiekeuze. Op de cd-rom bevindt zich een 'Ask & Match' zoekmachine met meer dan twintig verschillende selectiecriteria, die helpt bij het vinden van een passende opleiding. Naast een overzicht van zo'n 1600 opleidingen en 121 onderwijsstellingen in tekst, beeld en geluid vindt de aankomend student alles over studeren en het studentenleven daaromheen.

Scholieren kunnen Qompas Studeren gebruiken om zich goed op verschillende studies te oriënteren, alvorens een definitieve keuze te maken. Op de cd-rom staan presentaties van alle in Nederland aangeboden opleidingen in tekst en in een aantal gevallen ook met foto's en filmfragmenten. Met Ask & Match kan de scholier aan de hand van persoonlijke wensen en eisen een overzicht krijgen van de opleidingen, gerangschikt van best passend tot minder passend.

In de presentaties kan een scholier niet alleen alles vinden over opleidingen, instellingen en faciliteiten, maar ook informatie over de stad waar de opleiding wordt gegeven, het studentenleven in die stad, studentenverenigingen, sportclubs, culturele evenementen, studentenkamers en nog veel meer. Voor diegenen die behoefte hebben aan nog meer informatie zijn in iedere presentatie directe links met Internet opgenomen.

Scholieren zijn enthousiast
Bezoekers van de Onderwijsbeurs in Groningen mochten begin oktober de nieuwste versie al testen en de reacties waren zeer positief. Qompas Studeren is volgens de bezoekers van de beurs een perfect hulpmiddel waar alle nuttige informatie op staat, zeker voor scholieren die nog geen idee hebben wat zij willen studeren. Er zijn zoveel studiemogelijkheden dat veel scholieren door de bomen het bos niet meer zien. Met Qompas Studeren kunnen ze aangeven wat ze leuk vinden en waar hun interesses liggen en het programma vindt de beste daarbij passende opleidingen in heel Nederland.

Distributie
Qompas Studeren wordt jaarlijks gratis verspreid onder eindexamenleerlingen HAVO en VWO in een oplage van ruim 80.000 stuks. De cd-roms worden gedistribueerd via de Educatieve Distributie Groep (EDG), waar decanen Qompas Studeren gratis voor hun leerlingen kunnen bestellen. Qompas Studeren wordt mede gedistribueerd door sponsorpartners. De nieuwste editie van Qompas Studeren is tevens verkrijgbaar in de boekhandel (ISBN 90-80-4416-5-1) voor EUR15,95.

Mede mogelijk gemaakt door CMG en SNS bank
CMG is al drie jaar lang hoofdsponsor van de cd-rom voor scholieren en ook dit jaar heeft het ICT concern het vervaardigen van de nieuwe Qompas Studeren 2001/2002 mede mogelijk gemaakt. Onder het motto "ICT is niet saai" wil CMG scholieren stimuleren om na te denken over het volgen van een ICT-opleiding. CMG wil het imago van de ICT-sector bij scholieren versterken.

SNS bank is voor de tweede maal sponsor en heeft dit jaar een geheel eigen module, "de financiële module", in het programma voor aankomende studenten opgenomen. De module is tot stand gekomen in samenwerking met het NIBUD, een onafhankelijke stichting die voorlichting geeft over alles dat met de huishoudfinanciën te maken heeft. SNS bank wil aankomende studenten met de financiële module inzicht geven in wat het nu kost om te gaan studeren en met welke geldzaken de student te maken kan krijgen.

Uitgever
WalRas IT & Target Communication is de uitgever van Qompas Decision Tools en geeft naast de Qompas Studeren cd-rom ook andere cd-roms uit. Qompas CarrièreStart (de opvolger van de Kluwer Sollicitatieschijf), Qompas Wintersport en Qompas Lease-auto. De interactieve services helpen gebruikers bij het maken van complexe keuzes. Met behulp van de Tools kan de gebruiker zich breed oriënteren zodat een weloverwogen keuze gemaakt kan worden. De keuzes zijn gerelateerd aan carrière, zoals het kiezen van een studie, en een eerste baan maar ook aan vrijetijdsbesteding zoals het plannen van een wintersportvakantie en het kiezen van een passende lease-auto.


-Einde bericht-

Hoofdsponsors Qompas Studeren 2001-2002: CMG en SNS bank.

Subsponsors: ASA studenten uitzendbureau, HP Invent, Nivra en Novib.

CMG

CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatietechnologie (ICT) groep, met een leidende positie in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in oplossingen voor draadloos dataverkeer. CMG levert haar diensten en oplossingen binnen een breed scala aan markten, waaronder financiële dienstverlening, transport, telecommunicatie, media, petrochemische industrie, utilitybedrijven, retail, productiebedrijven en overheden. De Groep biedt ook langetermijn-beheer van bedrijfsprocessen, van salarisverwerking, call centra en netwerken tot het beheer van infrastructuren, applicatie-onderhoud en hosting services. Het bedrijfsonderdeel CMG Wireless Data Solutions heeft een leidende positie in wireless messaging en gateway producten, mobile internet en e-mail, cell broadcast en customer care & billing systemen.

CMG is opgericht in 1964 en heeft hoofdkantoren in Londen en in Hoofddorp. Het bedrijf implementeert en ondersteunt applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit vestigingen in 17 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen en in Amsterdam.

Voor meer informatie:
CMG Nederland B.V., Erna van Bruggen, Adjunct Directeur Marketing, Communicatie & Recruitment, tel: 020 - 50 33 000, e-mail adres: (erna.van.bruggen@cmg.nl), of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert de Moll, tel : 023 - 56 28 208, E-mail adres: (robertdm@monogram.nl)

Inlichtingen
WalRas IT & TC: drs. Ayla Kroet-Aytug, 071-581 55 81, (aka@walras.nl), www.qompas.nl CMG: drs. Erna van Bruggen, 020-503 30 00, (erna.van.bruggen@cmg.nl), www.cmg.nl SNS bank: drs. Dorenda Nefkens, tel:, (dorenda.nefkens@SNS.NL) , www.sns.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie