Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 16.20 uur) Donderdag 1 november 2001

Maastricht, brandstichting:
In een woning aan het Frederikbastion te Maastricht heeft woensdagavond 31 oktober 2001 een brandstichting plaatsgevonden. De bewoner bemerkte omstreeks 19.15 uur een brandlucht in zijn woning en ontdekte bij onderzoek dat in zijn brievenbus brand was. De bewoner bluste onmiddellijk de brand waardoor de schade beperkt bleef. Bleek dat een onbekende een brandende krant in de brievenbus had geduwd, of een uitstekende krant in brand had gestoken. Gelukkig vatten reclamefolders in de brievenbus nog geen vlam. De muur aan de buitenzijde van de woning rondom de brievenbus werd wel zwart geblakerd. De bewoner heeft van de brandstichting aangifte gedaan.

Maastricht, diefstal uit winkel:
Woensdagnamiddag heeft in een winkel gevestigd aan de Maastrichter Brugstraat te Maastricht een diefstal plaatsgevonden. Het winkelpersoneel hoorde omstreeks 17.15 uur wel het alarm van de antidiefstalbeveiliging in werking treden, maar een diefstal werd niet meteen opgemerkt. Kort daarna bleek dat vanaf een etalagepop een leren trenchcoat verdwenen was met een winkelwaarde van fl. 2660,-. Personeel bleek de jas niet verkocht te hebben, waarna een lichtje ging branden over het alarm dat was afgegaan. Van de diefstal is bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, vernieler aangehouden:
Een 22 jarige inwoner van Roermond is donderdagmorgen 1 november 2001 door de politie aangehouden, nadat hij onder het oog van het cameratoezicht een ruit van een winkel gevestigd aan de Maastrichter Smedenstraat vernielde.
Het cameratoezicht in de binnenstad van Maastricht, bekeken vanaf het hoofdbureau van politie te Maastricht, registreerde een vernieling de afgelopen nacht omstreeks 03.15 uur. Een man gooide met vermoedelijk een steen een ruit van een winkel aan de Maastrichter Smedenstraat in en zette het na de vernieling meteen op een lopen. Een patrouilleauto van de politie werd daarop meteen aangestuurd waarop de vernieler op de Kesselskade te Maastricht werd aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Van de betreffende winkel bleek een ruit ter grootte van 2.00 bij 2.60 m geheel vernield te zijn. Een schadebedrag voor de winkelier van fl. 2000,-. De gebruikte kei werd in de winkel aangetroffen. De politie maakt tegen de aangehouden verdachte proces-verbaal op. Hij heeft tijdens zijn verhoor zich bereid verklaard de aangerichte schade te vergoeden.

Maastricht, woninginbraak:
Woensdagavond 31 oktober 2001 stelden de bewoners van een woning aan de Appelhegge te Maastricht vast dat tijdens een korte afwezigheid in hun woning ingebroken was. De inbreker had een keukenruit geforceerd waardoor de inbreker zich de toegang verschafte. De woning werd geheel doorzocht en tevens overhoop gehaald. Ontvreemd werden een zonnebril, de reservesleutels van de auto, een fiets en een scooter, een videorecorder en enkele sieraden. Van de inbraak is bij de politie aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie