Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Webdam installeert 2e schaduwkabinet

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht

Apeldoorn, 1 november 2001

Webdam betrekt ook inwoners bij beoordeling

BEOORDELING GEMEENTELIJKE WEBSITES STEEDS COMPLETER

Webdam gaat een 2e schaduwkabinet installeren. Dit nieuwe kabinet zal bestaan uit gewone inwoners van gemeenten. De bezoekers van de gemeentelijke websites dus. Juist deze groep is belangrijk bij het beoordelen van de websites van de gemeente. Hoe klantgericht zijn ze? Vindt de bezoeker wat hij of zij zoekt? Aangezien Webdam zich steeds meer op de dienstverleningsaspecten van de websites richt is het logisch daar de inwoners bij te betrekken. Het nieuwe schaduwkabinet zal in eerste instantie bestaan uit zo n twintig personen. Later wordt dit verder uitgebreid.

Onlangs heeft Webdam bekend gemaakt ook de mening van medewerkers van de gemeente te betrekken bij de beoordeling van gemeentelijke websites. Dit om een goede balans te krijgen tussen de specialisten van Webdam en de medewerkers van de gemeenten. Nu wordt die balans nog eens extra versterkt. We vonden het een goed idee om de uiteindelijke bezoekers van de websites bij de beoordeling te betrekken, aldus John Heins, oprichter van Webdam. We hebben dan alle betrokken partijen te pakken: de specialisten, de medewerkers van de gemeenten en de bezoekers van de websites. De scores van de drie verschillende teams worden gemiddeld en daaruit komt de nieuwe top 50 van Webdam voort. Een lijst die daardoor steeds representatiever wordt.

Sinds maart 2000 is de Online Monitor van Webdam (www.webdam.nl) actief. Op Webdam worden alle gemeentelijke websites beoordeeld aan de hand van een uitgebreide lijst met criteria. Webdam is in de tussentijd uitgegroeid tot een begrip in overheidsland en heeft gezorgd voor veel competitie onder gemeenten. Die gemeenten proberen zo hoog mogelijk in de Top 50 te eindigen en kans te maken op een Webdammertje, het keurmerk van Webdam dat websites in de top 10 mogen voeren op hun website. Webdam is een initiatief van GemeenteWeb, het landelijke platform voor overheden en Internet.

Op dit moment worden de nieuwe redactieleden geworven. In eerste instantie zullen er twintig redactieleden bij komen die alle websites gaan beoordelen. Daarna worden de scores van de nieuwe en bestaande redactie gemiddeld en verschijnt de nieuwe ranking van Webdam. Daarna zal er iedere maand een nieuwe lijst verschijnen die is samengesteld door de drie redacties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GemeenteWeb, tel. 055 580 2693 of via office@gemeenteweb.nl. Kijk ook op www.webdam.nl en www.gemeenteweb.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie