Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 23-10-2001
Politieberichten van 23/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryske diken: aankondiging controles
Donderdag 1 november wordt door de radarcontroleurs van het bureau verkeershandhaving `Fryske diken` gecontroleerd op snelheid tussen Sumar en de afslag naar de N 31. Op vrijdag 2 november staat de radarwagen opgesteld tussen Balk en Oudemirdum.

Koudum: hennepkwekerij
Afgelopen donderdag werd in een woning te Koudum een hennepkwekerij opgerold. In de woning van de 32-jarige Koudummer werd op de zolder een kleine hennepkwekerij aangetroffen, die bestond uit 40 planten met toebehoren. De bewoner was juist bezig met het verwerken van de eerdere oogst en het klaarmaken van deze oogst voor verzending. De hennepplanten, de apparatuur en de eerdere oogst werden in beslag genomen. Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Boelenslaan: aanrijding met gewondenbr> Dinsdag omstreeks 03.30 uur reed een 19-jarige inwoner van Kootstertille met zijn personenauto over de Terpsterwei komende uit de richting van de Langewyk en gaande in de richting van de Spekloane. Door nog onverklaarbare oorzaak verloor de bestuurder ter hoogte van de Spekloane de macht over het stuur en kwam in de sloot naast de weg terecht. De bestuurder en een bij hem inzittende vrouw, een 17-jarige inwoonster van Noardburgum, raakten lichtgewond. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Drachten: inbraak auto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Klaverweide. Het rechter voorportierraam werd vernield. Uit de auto werden een radiocassetterecorder en een gsm weggenomen. De eigenaar, een 38-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Ook werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op het Paardepad. Het rechter portierraam werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een radardetector weggenomen. De eigenaar, een 40-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Bolsward: diefstal auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken bij een garagebedrijf aan de Harlingerstraat. Door verbreking van de deur kwam men de garage binnen. Een gloednieuwe personenauto, die klaarstond voor aflevering werd weggenomen. Het betreft hier een personenauto, merk Ford Focus Wagon 1.6, kleur grijs, voorzien van het kenteken 51-HR-KJ. Een medewerker van het garagebedrijf, een 47-jarige inwoner van Bolsward, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie