Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kendrion nv vanaf nu nieuwe naam van schuttersveld nv

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Bron: Schuttersveld NV
Zoek soortgelijke berichten
Schuttersveld NV

PERSBERICHT KENDRION N.V.

KENDRION N.V.
VANAF HEDEN NIEUWE NAAM VAN BEURSFONDS SCHUTTERSVELD N.V.

Met ingang van heden is de naam Schuttersveld N.V. formeel gewijzigd in Kendrion N.V. In dit kader is ook de naam van het aandeel Schuttersveld N.V, genoteerd aan Euronext Amsterdam, gewijzigd in Kendrion N.V., thans al de naam waaronder de meeste werkmaatschappijen opereren.

De naamswijziging is hoofdzakelijk ingegeven door de aangescherpte strategie die de vennootschap op 28 augustus j.l. heeft aangekondigd en die direct gestalte kreeg door deconsolidatie van enkele groothandelsactiviteiten. Tevens waren de associatie met het textielverleden van Schuttersveld N.V en de in het buitenland moeilijk te hanteren naam belangrijke overwegingen tot naamswijziging over te gaan.

De strategie van Kendrion N.V. is thans gericht op 'nichemarkt leiderschap in business-to-business markten' waarbij rendement prevaleert boven volume. Uitgangspunt is een sterke uitbreidbare marktpositie in geselecteerde marktniches, waar kwaliteit en service naar de afnemer prioriteit hebben boven prijs. Dankzij de gespecialiseerde aard van de veelal 'tailor made' ontwikkelde produkten en diensten beschikt Kendrion N.V. over 'pricing power'. De doelstelling is jaarlijks een duidelijke autonome omzetgroei te realiseren en op termijn een rendement op geïnvesteerd vermogen van ca. 20%.

Dankzij de naamswijziging zullen de Kendrion-werkmaatschappijen dezelfde naam, hetzelfde logo en dezelfde identiteit uitdragen en kan aan de slogan 'power of partnership' die de samenwerking tussen de werkmaatschappijen, de afnemers en de toeleveranciers typeert verder inhoud worden gegeven.

Profiel Kendrion N.V.

Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met circa 6.000 werknemers in 17 Europese landen. De omzet over de eerste zes maanden van dit jaar bedroeg ruim Euro 460 miljoen. De activiteiten zijn ondergebracht in drie 'business areas':

Kendrion Industrial : ontwikkeling en produktie van industriële componenten (o.a. bevestigingsmaterialen, elektromagnetische com- ponenten , aandrijftechniek);
Kendrion Distribution Services : handel en distributie van kunststof halffabrikaten (o.a. kunststof platen, buizen, stafmateriaal, folies en tapes);
Kendrion Automotive : ontwikkeling en produktie van componenten voor de automotive industrie (o.a. klimaat- , interieur- en veilig- heidssystemen)

Het aandeel Kendrion N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Op dinsdag 6 november a.s. zal Kendrion N.V. de resultaten over het derde kwartaal en daarmee over de eerste negen maanden van 2001 bekend maken.

Zeist, 1 november 2001

De directie van Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:

Mevrouw Monique C. van Bellen
Telefoon: 030-699 7250

Zie ook onze website: www.Kendrion.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie