Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trimbos-Actie Tegengif moet roken door scholieren tegengaan

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Trimbos Instituut

Nieuwsflits

Actie Tegengif moet roken door scholieren tegengaan Bekend is dat roken een belangrijke oorzaak is voor het ontstaan van kanker, hart- en vaatziekten en longziekten.
De meeste rokers beginnen met roken tussen hun 12de en 16de levensjaar. Hoe jonger ze starten, hoe groter de kans dat ze blijven roken. De sociale groep waarin een jongere zich bevindt, is van grote invloed op het wel of niet beginnen met roken.

Deze gegevens zijn aanleiding voor de Actie Tegengif (voorheen Operatie Tegengif) die op 1 november weer van start gaat. Actie Tegengif is een klassikale niet-roken wedstrijd voor eerste en tweede klassen van het voortgezet onderwijs. Het is een gezamenlijk initiatief van het Trimbos-instituut en DEFACTO (voorheen Stivoro). Doel is voorkomen dat jongeren starten met roken en terugdringen van het aantal jongeren dat experimenteert met roken.

Actie Tegengif sluit goed aan bij het succesvolle Trimbos-project De gezonde school en genotmiddelen.

Klassen kunnen door deelname aan Actie Tegengif een prijs winnen. Voorwaarde is dat minimaal 90% van de klas tussen 1 november 2001 en
1 mei 2002 rookvrij is. Daarnaast wordt van de klas verwacht dat ze een foto of audiovisueel product (website, cd-rom, videoclip) inzenden. Hiermee dient de klas op een originele manier te visualiseren dat deze rookvrij is. Er zijn twee hoofdprijzen: Prijs 1 is een reis met de hele klas naar de jeugdconferentie over een rookvrij Europa in Hannover en prijs 2 is een geldprijs van 3.000,- ( 1362,-). Daarnaast maakt de klas kans op één van de twaalf provincieprijzen: een dag naar Six Flags Holland en de Europese hoofdprijs: een reis naar Kopenhagen.

Actie Tegengif is de Nederlandse versie van The Smokefree Class Competition, waaraan dit jaar klassen uit zestien verschillende Europese landen meedoen.

* Rudi Loof (030) 297 11 00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie