Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstellen inrichting windmolenpark bij Egmond aan Zee

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 146
Datum: 29-10-2001

TENDERPROCEDURE NEAR SHORE WINDPARK BIJ EGMOND GEOPEND

Vanaf 1 november a.s. kunnen (samenwerkingsverbanden van) bedrijven voorstellen indienen voor de inrichting van een near shore windpark voor de kust van Egmond. Het gaat daarbij om een opstelling van windturbines met een totaalvermogen van 100 Megawatt. De turbines moeten een vermogen hebben van minstens 1,5 Megawatt en worden geinstalleerd voor een exploitatieperiode van hoogstens 20 jaar. Een monitor- en evaluatieprogramma moet onderdeel uitmaken van het projectvoorstel. Voor de beoordeling van de voorstellen zal een Adviescommissie near shore windpark worden ingesteld. De voorstellen met een positief advies worden via een puntensysteem gerangschikt. Criteria zijn daarbij de kwaliteit van de indiener van het project, de kwaliteit van het projectplan, de financiele onderbouwing van het plan en het demonstratiekarakter van het project.
Er is een subsidiebedrag van maximaal 60 miljoen gulden (ruim 27 miljoen EURO) voor het demonstratieproject beschikbaar. Ingeval een voorstel een beroep doet op meer dan 20 miljoen gulden (ruim 9 miljoen EURO), levert dit een korting op in het puntentotaal dat het projectvoorstel kan behalen. Op basis van het advies van de Adviescommissie near shore windpark zal Minister Jorritsma van Economische Zaken uiterlijk medio april 2002 een beslissing nemen over de uitvoerder van het project. Deze zal direct na de selectie de benodigde vergunningen moeten gaan verwerven op basis van de Wet Beheer Rijkswaterstaatwerken en de Wet Milieubeheer. Ook zal hij een overeenkomst moeten tekenen met de Minister van Economische Zaken en de Staatssecretaris van Financien over het gebruik van de grond waar het park gebouwd wordt.
Projectvoorstellen kunnen door (consortia van) bedrijven tot 11 januari 2002 worden ingediend bij het Projectbureau CO2-Reductieplan, Postbus 10073, 8000 GB Zwolle (telefoon 038-4553422).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie