Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eurovoorlichting aan blinden en slechtzienden van start

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RABOBANK NEDERLAND

Eurovoorlichting aan blinden en slechtzienden van start

Op donderdag 1 november aanstaande vindt in Amsterdam de eerste van een reeks bijeenkomsten plaats waarbij blinden en slechtzienden worden voorgelicht over de omwisseling naar de euro. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd onder auspiciën van de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang in samenwerking met Rabobank Nederland. De bank zorgt voor het oefenmateriaal en traint de voorlichters, die werken bij ca. twintig regionale zorginstellingen voor blinden en slechtzienden.

De reden van deze voorlichtingsbijeenkomsten is dat mensen met een visuele beperking niet of maar ten dele kennis kunnen nemen van de grotendeels visuele communicatie rond de invoering van de euro. Voor de herkenning van de visuele kenmerken van het geld heeft Rabobank Nederland een speciaal oefenpakket ontwikkeld met diverse exemplaren van de euromunten en -biljetten. Het oefenpakket omvat verder geluidscassettes, informatiemateriaal in braille en enkele exemplaren van de zogenoemde Euro-Cash Test. Met deze Cash Test, een handzaam plastic kaartje met tastbare tekens, kunnen mensen met een visuele beperking zelf de waarde van het euro-muntgeld vaststellen.

De ca. 900 blinden en slechtzienden, die bij de Rabobank bankieren, ontvangen in november en december een braillebrief met als bijlagen een braillevertaling van de bijsluiters 'Nog even en de gulden is verleden tijd' en 'Bent u klaar voor E-day?'.
Naast euro-voorlichting voor blinden en slechtzienden organiseert de Rabobank ook voorlichtingsbijeenkomsten over de euro voor ouderen.


---

---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie