Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 1 november 2001

Poging woninginbraak Noordwijk (D1)
In een woning aan de De La Bassecour Caanstraat in Noordwijk, heeft men gisterenavond, 31 oktober, geprobeerd in te breken. De daders probeerden door een raam open te breken binnen te komen, echter door goed hang- en sluitwerk is dit niet gelukt.

Woninginbraken Oegstgeest (D2)
In twee woningen aan de Dahliastraat en de Jacob van Maerlantlaan is gisteren, 31 oktober, ontdekt dat er is ingebroken. In beide woningen zijn de daders via het balkon, door het openbreken van een raam, de woning binnen gekomen. In een woning aan de Aert van Neslaan is gisteren eveneens geprobeerd om in te breken, maar daar is het bij een poging gebleven. Ook daar probeerden de daders op het balkon een raam open te breken, wat echter niet lukte.

Controle parkeerverordening Sassenheim (D2) Bij een parkeercontrole aan de Hoofdstaat in Sassenheim, is gisterenavond 31 oktober, één procesverbaal uitgeschreven voor het parkeren op de stoep.

Controle aanhangwagens Warmond (D2)
Op de Weiden, Kloosterwei, Gemeentehaven, van Milsdam en de Burgmeester Ketelaarstraat, is gisterenavond, 31 oktober, gecontroleerd op gepakeerde aanhangwagens. In totaal zijn er 9 aanhangwagens aangetroffen. De eigenaars worden door de politie benaderd. Een aanhangwagen, caravan, paardentrailer e.d. mag volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in Warmond niet langer dan drie dagen op de openbare weg geparkeerd staan. De politie controleert hier regelmatig op. De boete voor het langer dan drie dagen geparkeerd staan bedraagt f 90,--.

Ongeval Leiden (D4)
Een 18-jarig Leidse snorfietster heeft woensdag 31 oktober nekklachten overgehouden aan een aanrijding met een 32-jarige automobilist uit Voorschoten. Deze reed rond 08.50 uur met een aanhangwagen over de Witte Singel. In de aanhangwagen lag een ijzeren hek wat aan de rechterkant uitstak. Toen hij de snorfietster inhaalde, week hij niet ver genoeg uit en raakte de Leidse. Zij kwam vervolgens tegen een geparkeerde auto aan.

Aanhouding Alphen a/d Rijn (D5) Een 18-jarige Alphenaar is woensdag 31 oktober aangehouden op verdenking van een inbraak in een winkel in de Ridderhof in de nacht van 11 op 12 augustus. De verdachte kwam zich zelf melden bij het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekeringgesteld.

Onder invloed Alphen a/d Rijn (D5) In de nacht van woensdag 31okotber op donderdag 1 november rond 03.20 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist dronken over de Steekterweg richting Alphen zou rijden. De politie trof een 37-jarige Leidenaar aan in het midden van de Steekterweg. Hij lag met zijn hoofd tegen het raam met zijn ogen dicht en reageerde niet toen de politie hem aansprak. Na enige tijd reageerde de man wel, maar een blaastest lukt niet. Vervolgens is hem een bloedproef afgenomen. Ook bleek zijn auto onverzekerd te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ongeval Waddinxveen (D6)
Op de Rijksweg A12 richting Den Haag ter hoogte van het Gouwe Aquaduct is woensdag 31 oktober rond 16.05 uur een aanrijding geweest waarbij drie personenauto's betrokken waren. Een 22-jarige vrouw uit Ridderkerk zag dat de automobilist voor haar, een 30-jarige Duitser, langzamer begon te rijden waarop zij afremde. Zij kon een aanrijding echter niet meer voorkomen. Hierdoor raakte de Duister de voor hem rijdende automobilist, een 43-jarige Barendrechter, die ook al langzamer was gaan rijden vanwege filevorming. De Ridderkerkse is met letsel aan de linkerschouder naar het Groenehartziekenhuis in Gouda vervoerd.

Diefstal portemonnee Gouda (D7)
Een 72-jarige vrouw uit Gouda heeft woensdag 31 oktober rond 13.00 uur aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee op de Nieuwe Marktpassage. De vrouw had net afgerekend in een winkel. Zij heeft verklaard dat zij vervolgens een duw kreeg en dat haar portemonnee uit haar handen werd getrokken. Zij zag vervolgens twee meisjes in de leeftijd van 12 tot 14 jaar wegrennen. De politie stelt een onderzoek in.

Fietsenkijkdag Lekkerkerk (D8) Regelmatig geeft de politie het publiek de gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau staat gestald. De politie van Lekkerkerk heeft op zaterdag 17 november, van 10.00 tot 12.00 uur een fietsenkijkdag. Het bureau is gevestigd aan de Koninginneweg 2.

Verkeersongeval Ammerstol (D8)
Een 18-jarige bromfietser uit Bergambacht is na een aanrijding met een 59-jarige automobilist uit Schoonhoven gewond geraakt. De automobilist reed over de Industrieweg en wilde linksaf de Capellelaan oprijden richting de Provincialeweg N210. De bromfietser reed over de Capellelaan in de richting van Ammerstol-centrum. Bij de kruising Industrieweg/Capellelaan stond een taxi te wachten voor het verkeer dat voorrang had. De bromfietser haalde deze taxi aan de linkerzijde in en reed vervolgens tegen de van rechtskomende auto. De bromfietser kwam via de motorkap ten val. De bromfietser werd ter observatie overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Fietsverlichtingscontrole Bodegraven (D7) De politie, gemeente en 3VO hebben woensdagochtend 31 oktober tussen 07.30 en 08.30 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden in verband met de verlichtingsactie 'Laat je zien'. Ruim 80% van de fietsen voerde goede verlichting. In totaal werden op de Goudseweg, de Zuidzijde en de Noordzijde 327 fietsen gecontroleerd. Bij 265 fietsen bleek de verlichting in orde te zijn. Mensen die geen verlichting voerden, kregen een 'gele kaart'. Met deze gele kaart kunnen ze langsgaan bij drie plaatselijke fietsenmakers: Fietspad Tweewielers, Stolwijk Rijwielhandel en Veelenturf Rijwiel- en bromfietshandel. Een reparatie op vertoon van de gele kaart bedraagt t/m 17 november alleen de materiaalkosten. Van 19 tot en met 25 november worden de reparaties met 10% korting uitgevoerd.

Uiteraard draagt het voeren van verlichting bij aan de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal ongevallen. Een andere goede reden om met verlichting te rijden is dat het u een fikse boete kan besparen: Fietsen zonder voor- of achterlicht: 30 gulden
Fietsen zonder voor- en achterlicht: 50 gulden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie