Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Rivierenland

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 1 november 2001

---


* Dagoverzicht

Politie houdt verkeerscontroles
HUISSEN - Gisteren tussen 18.10 uur en 19.10 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Nieland in Huissen. De controle werd gehouden binnen de bebouwde kom. 592 Voertuigen werden gecontroleerd waarvan er 39 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid ter plaatse was 75 kilometer per uur. ELST - Op de kruising Eshofsestraat/Rijksweg/Dorpsstraat in Elst werd een roodlichtcontrole gehouden. In anderhalf uur tijd werden 15 bestuurders bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.
Er zullen de komende tijd meerdere controles worden uitgevoerd met betrekking tot het voeren van (juiste) verlichting, het dragen van de gordel en snelheid.
Fietsster raakt gewond na aanrijding
DIDAM - Gisteren rond 18.00 uur is op het kruispunt Stationsstraat / Willibrordusweg in Didam een fietser aangereden door een auto. Daarbij raakte de fietser, een 20-jarige vrouw uit Didam gewond. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist, een 43-jarige vrouw uit Didam, wilde op de Stationsstraat linksaf slaan. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de haar op dezelfde weg tegemoet komende fietser. Politie houdt verdachte van mishandeling aan ZEVENAAR - Gistermiddag rond 12.00 uur werd op de Stadsgracht in Zevenaar een 27-jarige man uit deze plaats aangehouden wegens verdenking van mishandeling van een 17-jarige jongen uit Zevenaar.

Het slachtoffer maakte melding van de mishandeling op dinsdag 30 oktober. Hij verklaarde dat hij maandagavond rond 22.00 uur in de Kerkstraat, vlakbij zijn woning, door de verdachte met een stuk hout tegen zijn hoofd was geslagen. De jongen liep daarbij verwondingen aan zijn hoofd en een hersenschudding op. Volgens de jongen werd hij al enige maanden door de verdachte lastig gevallen. Een en ander zou zijn ontstaan toen hij een keer tegen de 27-jarige man aan was gelopen, welke hem ervan beschuldigde dit expres te hebben gedaan. Afgelopen maandag kwam hij de man weer tegen in de Kerkstraat. Volgens zeggen van het slachtoffer liep de man eerst tegen hem aan, waarna hij een stuk hout oppakte en de jongen sloeg. De politie nam de zaak in onderzoek. Gistermiddag werd de verdachte op de Stadsgracht gesignaleerd en kon worden aangehouden. Hij is door de politie gehoord en inmiddels weer heengezonden.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie