Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BOVAG en RAI pleiten voor zorgvuldigheid bij afschaf BPM

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BOVAGBron: Persberichten
Datum: 1-11-2001

---

BOVAG en RAI pleiten voor zorgvuldigheid bij afschaf BPM

Minister Netelenbos gaat voor BOVAG en RAI niet ver genoeg met de afschaffing van de BPM. Beide organisaties pleiten er al jaren voor om deze in Europa `unieke' aankoopbelasting geheel af te schaffen. Belangrijk is echter wel dat die afschaffing stapsgewijs gaat plaatsvinden en/of dat de consument en de mobiliteitsbranche worden gecompenseerd voor de waardevermindering van het wagenpark. Wat ook moet worden voorkomen is dat de consument, die al BPM betaald heeft, via de kilometerheffing nogmaals voor hetzelfde gaat betalen. Als die compensatie niet plaatsvindt of als de vermindering te abrupt gaat, zal dat leiden tot een vergaande verstoring van de markt. Dat stellen BOVAG en RAI in reactie op de uitgelekte tussentijdse rapportage van minister Netelenbos over de invoering van de kilometerheffing. De beide organisaties vertrouwen er op dat, in overleg met de minister, bij de verdere uitwerking van de kilometerheffing oplossingen kunnen worden gevonden voor de BPM-problematiek.

Tegen de invoering van een kilometerheffing bestaan bij BOVAG en RAI geen principiële bezwaren. Het is een goede methode om autokosten variabel te maken. Niet het bezit maar het gebruik van de auto wordt belast.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie