Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Miljardenstrop door wanbeleid Betuwelijn

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 1 november 2001 13:44

Betuwelijn: miljardenstrop door wanbeleid

( 1 november 2001)

Het rapport van de Algemene Rekenkamer over de financiering van de Betuwelijn geeft opnieuw een ontluisterend beeld van het broddelwerk van de laatste twee ministers van verkeer. Het rapport uit zware kritiek op minister Netelenbos en haar voorganger Jorritsma. Het lukt Netelenbos maar niet om de kosten van de aanleg binnen de afgesproken budgetten te houden. Bovendien heeft ze het totale gebrek aan bereidheid tot deelname van het bedrijfsleven in het project verzwegen.

GroenLinks wil van de minister uitleg op diverse punten. Hoe is het mogelijk dat de minister de afgelopen jaren de Kamer voorhield dat wel degelijk private inkomsten te verwachten waren? En waarop baseerde zij dat kostenoverschrijding was uitgesloten? Volgens de Algemene Rekenkamer heeft de minister de Kamer hierover niet volledig geïnformeerd. Dit is een zware conclusie waarover GroenLinks op zeer korte termijn een debat met de minister wil.

Ook voor de toekomst trekt de Rekenkamer zorgelijke conclusies over de financiële risico's van aanleg en exploitatie van de lijn. GroenLinks wil eerst volstrekte duidelijkheid over de kosten-beheersing, voordat het project van verdere financiering wordt voorzien.

Hugo van der Steenhoven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie