Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winstgevend Consumerdesk heet CEDRON na nieuwe investering

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CONSUMERDESK

Winstgevend CONSUMERDESK heet CEDRON na nieuwe investering

Driebergen, 1 november 2001 - ConsumerDesk, maakt vandaag bekend een investeringsronde van 2.9 miljoen euro te hebben afgesloten . Deelnemers in deze ronde zijn innotech GmbH and DVC Deutsche Venture Capital, investeringstakken van respectievelijk Siemens en Deutsche Bank. Tevens kondigt het bedrijf aan de zakelijke activiteiten, het verkopen van software, voort te zetten onder de naam Cedron. Tevens kondigt het bedrijf aan de zakelijke activiteiten voort te zetten onder de naam Cedron.

CEO, Rene Jepma: 'We zijn erg blij om, naast huidige aandeelhouder NeSBIC, twee investeerders aan te trekken die vooral voor de voor ons belangrijke markt, Duitsland, veel toegevoegde waarde hebben. Innotech en DVC onderkennen Cedron's leiderschap en unieke aanbod in de snel groeiende markt van product information management. Wij kijken er naar uit nauw met hen samen te werken om onze positie te consolideren. Bovendien zijn we trots nieuwe investeerders aan te trekken in een tijd waarin vele groeiende bedrijven het moeilijk hebben. Aangezien de organisatie reeds winstgevend is, zullen we de fondsen aanwenden voor productinnovaties en nieuwe technologie, om onze relatie met bestaande klanten verder uit te bouwen en om een gecontroleerde expansie van de sales organisatie te realiseren. We kiezen voor deze activiteiten de naam Cedron (zie ook www.Cedron.com). De naam ConsumerDesk blijft als merk bestaan voor de succesvolle online koophulp.'
Cedron heeft een universeel productinformatie management platform (Cedron Product Data Centre) ontwikkeld, met als doel de efficiëntie te verhogen en de kosten, gerelateerd aan het managen van product informatie, significant te reduceren. In tegenstelling tot meer klassieke oplossingen, is Cedron's technologie in staat om te gaan met specifieke eisen voor diverse product specificaties, diverse talen, diverse landen en publicatie via diverse kanalen. Cedron onderhoudt momenteel relaties met klanten in twaalf Europese landen. Naast het kernproduct, het Cedron Product Data Centre en Cedron Management Suite, levert Cedron een aantal suites van applicaties: Cedron Search Suite, Cedron Publishing Suite, Cedron Interactive Suite en Cedron Analysis Suite.

'In de huidige tijd is de aandacht van het management van bedrijven meer gericht op het elimineren van onnodige kosten en inefficienties.' vervolgt Jepma. 'Door de productinformatie eenmalig op te slaan en bruikbaar te maken voor diverse vormen van communicatie, zoals voor print, web, wap, voice, Interactive TV, kiosksystemen etc., wint een organisatie aan efficiency. Daarnaast wordt de kwaliteit van de productcommunicatie binnen een organisatie en naar buiten richting dealerkanaal en consument significant verbeterd.'

'Kwaliteit en beschikbaarheid van productinformatie zijn belangrijke bouwstenen voor de communicatie van iedere producent. Cedron levert de ideale software oplossing om het management en distributie van deze data op een kosten efficiënte manier te realiseren. Het huidige klantenbestand van Cedron verzekert ons ervan dat de markt rijp is voor deze oplossing' stelt Bernhard Schmid, Partner bij Innotech. DVC Partner, Dirk Meurer, sluit zich hierbij aan: 'Met name het internationale karakter van Cedron's software, dat veel Pan-Europese spelers wensen, was voor ons van doorslaggevend belang om in Cedron te investeren.'

De huidige investeringsronde volgt op een eerdere ronde, gesloten in April 2000, met NeSBIC CTe fund als lead investor. De eerste investering staat op naam van een aantal Nederlandse privé investeerders.
Cedron kondigt verder de aanstelling aan van Rene Zwezerijn als Vice President Sales and Marketing. Zwezerijn was voorheen Managing Director van iMediation, Benelux. Daarvoor was hij werkzaam bij Netscape, Silicon Graphics en Digital Equipment.

Over Cedron
Cedron is een software bedrijf en levert een unieke oplossing om flexibel, intelligent en kosten-efficiënt productinformatie op te slaan, te beheren en te distribueren. Het is een bedrijfszeker en universeel productinformatie management tool.

Cedron is gelieerd aan ConsumerDesk, dat haar activiteiten startte in Februari 1999 en haar zakelijke strategie vanaf heden voortzet onder de naam Cedron. De naam ConsumerDesk blijft bestaan als merk voor de online dienst naar de consument. Ruim honderd andere klanten in Europa (waaronder Compaq, Acer, Minolta-QMS, Wehkamp, BCC, Freenet.de, Matrix, AltaVista, Lycos, IDG etc.) maken reeds gebruik van Cedron's technologie.

Cedron's software zorgt voor het ongeëvenaard managen van productinformatie: door duplicatie van processen te elimineren bij het beheren van de informatie en bij het inschakelen van interne en externe communicatiemiddelen, zoals traditionele middelen (print: brochures, labels) maar ook internet gerelateerde middelen (web, wap, iTV, voice, kiosksystemen). Cedron onderscheidt zich door universele bruikbaarheid, korte time-to-market, 2 tot 4 maanden, van installatie van de software tot gebruik, kostenefficiëntie en flexibiliteit. Het biedt een grote mate van vrijheid bij het managen van de productinformatie, zonder beroep te moeten doen op IT deskundigheid.

Over DVC
DVC Deutsche Venture Capital: DVC is partner van Deutsche Bank AG. Sinds de oprichting in 1998, heeft DVC met name geïnvesteerd in bedrijven met een focus op innovatieve markten als informatie en communicatie technologie, life science en micro-system technologie. DVC's totale fund bedraagt 300 miljoen euro op dit moment. Ongeveer 50 procent van deze investeringen zijn gealloceerd naar IT bedrijven. DVC heeft bedrijven in Berlijn, Frankfurt, Munchen en Menlo Park. Meer informatie vindt u op: www.dvcg.de

Over Innotech GmbH
Innotech is een Duits investeringsfonds, opgericht in 1999, dat zich met name richt op IT, energie en milieu technology sectoren in Europa. Het fonds bedraagt DM 130 miljoen en wordt door nationale en internationale investeerders, waaronder EnBW, Duitslands derde grootste nutsbedrijf, Mercurius and Siemens.
Meer informatie vindt u op :www.innotech.de

 

Voor meer Informatie
Cedron b.v. PH Communications Ann Jepma Paul Heijmans Hoofdstraat 248 Tel.: 030 6930999 3072 LK Driebergen Fax: 030 6930898 The Netherlands (paul@phdesign.nl) Tel.: +31-343-529529
Fax: +31-343-529530
(ajepma@cedron.com)
www.cedron.com


01 nov 01 14:41
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie