Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe vredesvlam in Deventer

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


---

Nieuwe vredesvlam in Deventer

Persbericht


Deventer, 31 oktober 2001 - De Initiatiefgroep Deventer Voor Vrede komt donderdagavond met een voor Nederland unieke actie. Om 19.00 uur wordt bij het Albert Schweitzer-monument op de Brink een 'Vredesvlam' aangestoken die permanent zal branden. Bovendien zullen iedere donderdagavond vanaf die plek tussen 19.00 en 21.00 uur vredeskaarsjes worden uitgedeeld onder het winkelend publiek. Achter de schermen wordt intussen gewerkt aan een bijzondere interculturele avondwake op donderdag 15 november, voor mensen van alle geloofs- en denkrichtingen. De Vredesvlam zal hierbij centraal staan en meegenomen worden naar kerken, moskeeën en andere centra voor bezinning, gebed en meditatie. ID Voor Vrede zal hierover op een later tijdstip nadere aankondigingen doen. De Vredesvlam staat voor de blijvende aandacht en bezinning die ID Voor Vrede vraagt rond vier thema's:


* Rechtvaardigheid, geen wraak,

* Neem de voedingsbodem van het terrorisme weg,
* Solidariteit met alle slachtoffers van de geweldsspiraal, en
* Verdraagzaamheid in Deventer en wereldwijd: creëer geen nieuw vijandsbeeld.

Dat de Vredesvlam zal bestaan uit een eenvoudig brandend kaarsje of waxinelichtje, doet volgens de initiatiefnemers geen afbreuk aan de achterliggende symboliek. "We nodigen iedereen in Deventer uit zich er mede-verantwoordelijk voor te voelen om het vlammetje letterlijk en figuurlijk brandende te houden", legt Paul Hendriksen van de Initiatiefgroep uit. "Dat betekent dus dat zoveel mogelijk mensen die naar de binnenstad gaan niet alleen hun portemonnee en huissleutels meenemen, maar ook een aansteker en een nieuw waxinelichtje om zo nodig de Vredesvlam opnieuw te laten branden."
---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie