Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Baan kondigt nieuwe iBaan lifecycle management aan

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


BAAN KONDIGT NIEUWE iBAAN LIFECYCLE MANAGEMENT BEHEEROPLOSSING AAN

Met iBaan PLM kunnen klanten het volle pond halen uit een toonaangevend aanbod van oplossingen voor productbeheer en samenwerking


1 november 2001 - Baan, de wereldwijde leverancier van B2B collaboratieve handelsoplossingen en onderdeel van de divisie Invensys Software Systems van Invensys plc, kondigt haar nieuwe oplossing iBaan Product Lifecycle Management (iBaan PLM) aan. Effeciënt beheer van de levenscyclus van producten is een basisbehoefte voor het merendeel van de 5.000 Baan-klanten die actief zijn in de sector discrete manufacturing. iBaan PLM is een geïntegreerde oplossing die de volledige levenscyclus van een product omvat
-van ontwerp tot productie, van besturing en onderhoud tot het uit productie nemen. De oplossing biedt gebruikers in het hele bedrijf en in de hele waardeketen de mogelijkheid om productinformatie te bundelen en over dezelfde informatie te beschikken.

Het delen en koppelen van productinformatie binnen en tussen organisaties bleek tot nu toe een niet te realiseren uitdaging. iBaan PLM biedt nu voor het eerst ondersteuning en onderhoud van een 'closed-loop' systeem dat alle facetten van de levenscyclus van een product beheert in één enkele virtuele en toch geïntegreerde omgeving. Hoewel de gegevens fysiek gelokaliseerd blijven in de legacy systemen, kan de informatie naar wens worden samengevoegd in één overzicht. Veranderingen die in één organisatie doorgevoerd worden, kunnen automatisch worden doorgestuurd naar gelieerde organisaties. Met het nieuwe aanbod kunnen - door het ter beschikking stellen van productgegevens binnen en tussen bedrijven - de kosten voor productontwikkeling gereduceerd worden; kan de productiviteit van partnerships verhoogd worden en kunnen klanten sterker betrokken worden bij het ontwikkelingsproces doordat ze rechtstreekse feedback kunnen geven.

Met iBaan Product Lifecycle Management hoeven niet alle business units of bedrijven hun informatie te standaardiseren of te verwerken alvorens ze ter beschikking te stellen. De aparte organisaties kunnen gewoon verder werken, terwijl iBaan PLM tijdens het samenwerkingsproces op efficiënte wijze de variëteit en diversiteit wegwerkt. iBaan PLM stimuleert de permanente bijsturing en synergie tussen organisaties zonder dat dit gebaseerd is op de gemene deler van een restrictieve standaardisering.

De meeste PLM-oplossingen die momenteel op de markt zijn, vereisen dat één enkel bedrijf de volledige waardeketen of het waardenetwerk beheert. De meeste leveranciers in zo'n waardenetwerk laten deze verantwoordelijkheid echter niet graag over aan een andere organisatie, zeker niet wanneer het om het beheer van het eigen intellectuele vermogen gaat. Met iBaan PLM kan elke organisatie in een waardeketen haar klanten en intellectueel vermogen beheren en zelf bepalen op welke manier en met wie zij informatie en processen deelt.

"De implementatie van dit systeem reduceerde de delivery lead-time en de technische kosten en betekende voor ons een duidelijk concurrentievoordeel," aldus Gerry Blazejovsky van Rexnord Conveying Equipment -gebruiker van de iBaan PLM-oplossing en de grootste leverancier van componenten voor stroomtransmissie, stuursystemen en geleidingsapparatuur voor de wereldwijde procesindustrie.

iBaan PLM is een onderdeel van de iBaan-suite van Internet-enabled oplossingen. iBaan combineert de bewezen Baan-technologie met nieuwe ontwikkelingen die klanten de kans geven om nieuwe stappen te zetten in de evolutie naar de naadloze integratie van systemen en processen, waarbij de eindgebruikers over gepersonaliseerde en gebruiksvriendelijke informatie kunnen beschikken en bedrijven via het internet kunnen samenwerken met hun klanten en leveranciers.

ISO-standaarden
Baan is al jarenlang actief op het product life cycle-front. In 1999 vroegen twee van haar grootste klanten, met name Boeing en BAE SYSTEMS, het bedrijf om zich aan te sluiten bij het Product Life Cycle Support (PLCS)
-initiatief. Baan is sindsdien een actieve deelnemer aan dit initiatief, dat ISO-standaarden ontwikkelt om een open product life cycle samenwerking mogelijk te maken.

Over Baan:
Baan helpt bedrijven hun concurrentievoorsprong te behouden in de netwerkeconomie, waarin informatie, integratie en samenwerking kritische succesfactoren zijn. Met de krachtige, op internet gebaseerde iBaan-oplossingen ondersteunt Baan productiebedrijven die hun complexe bedrijfsprocessen willen integreren, nauwer met klanten en partners willen samenwerken, hun medewerkers willen voorzien van de noodzakelijke voorraadinformatie en 'build-to-order'-data voor de werkvloer. Baan-software is actief op meer dan 15.000 locaties wereldwijd. Baan maakt deel uit van de Invensys-divisie Software & Systems, wereldwijd leidend op het gebied van e-business- en automatiseringsoplossingen. Voor meer informatie: www.baan.com.

Over Invensys plc:
Invensys is wereldwijd toonaangevend in de Automation & Control-branche. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen. De meer dan 90.000 medewerkers werken wereldwijd vanuit vier hoofddivisies: Software Systems, Automation Systems, Power Systems en Control Systems. Het scala van producten en diensten varieert van geavanceerde besturingssystemen en netwerken voor het automatiseren van industriële vestigingen en de klimaatregulatie in gebouwen tot aan de elektronische apparatuur die wordt toegepast in woonhuizen en licht-commerciële applicaties. Daarnaast levert Invensys complete energievoorzieningen voor de telecommunicatie- en IT-branche. Voor meer informatie: www.invensys.com.

Voor meer informatie:
Baan Benelux Brodeur Worldwide
Carolijn Peelen Anja Verheij
Communicatie/PR Manager Tel: 020 346 20 00 Tel: 0342 477 525 Email: (averheij@nl.brodeur.com) Email: (cpeelen@baan.nl)

(pressroom@baan.nl)
Tel: 0342 477 539

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie