Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De heer Loonen voorgedragen als voorzitter Productschap Vis

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


De heer P.J.H.M. Loonen voorgedragen als voorzitter Productschap Vis

Rijswijk, Ter vervulling van de vacature die met het terugtreden van drs D.J. Langstraat per 1 januari 2002 ontstaat heeft het bestuur van het Productschap Vis vandaag besloten de heer P.J.H.M. Loonen voor te dragen voor benoeming per die datum tot voorzitter van het productschap.

De heer Loonen (geboren 1939) heeft diverse belangrijke posities bekleed in de landbouw, met name in de zuivelsector. Hij was onder meer voorzitter van het bestuur van de zuivelcoöperatie Campina Melkunie u.a. en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Campina B.V. Als lid van het bestuur van het Productschap Zuivel heeft hij indertijd mede het initiatief genomen tot instelling van het Centraal Orgaan Superheffing (C.O.S.) Productschap Zuivel, dat belast is met de uitvoering van de melkquotering.

De heer Loonen is onder meer ook actief geweest als bestuurslid van de Stichting Ketenkwaliteit Melk, de Centrale Vereniging voor de Coöperatieve Handel en de Centrale Vereniging voor de Coöperatieve Industrie.

Tijdens een vandaag gehouden besloten vergadering van het bestuur van het Productschap Vis heeft de heer Loonen kennisgemaakt met het bestuur en zijn ook denkbeelden uitgewisseld.

Het Productschap Vis zal zo spoedig mogelijk de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzoeken om in samenspraak met de Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, de heer Loonen als kandidaat bij de Kroon voor te dragen voor benoeming.

Voor meer informatie kunt u bellen met Evelyne Esveld, tel. 070-3369 640

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie