Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Een overgetelijke reis met Franse wijnkenner Paul Bocuse

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Productschap Wijn

Nieuws

<-
Een overgetelijke reis naar Paul Bocuse

Van 1-4 november 2001

Wij, Alain Caron en Erik Muller, hebben een mooi vak.Een vak waar je je enthousiasme volledig in kwijt kan, een vak waar je nooit genoeg van krijgt.Door deze enthousiasme ontmoeten wij interessante vakgenoten die met ons de
passie voor eten en wijnen delen.
Maar sommige personen zijn ook héél bijzonder, zoals Paul Bocuse. Een persoonlijkheid die je vaker wilt ontmoeten, een artiest.

Het is allemaal begonnen met een interview dat Alain Caron heeft afgenomen met Paul Bocuse voor de Volkskrant.In de 4 dagen dat Alain met Paul Bocuse heeft meegelopen hebben zij een vriendschap opgebouwd, die het mogelijk maakt dat hij met 'ons' op stap gaat.

Op zoek naar nieuwe, spannende wijnen bezoekt Erik Muller veel wijnproducenten, vooral in de Rhône. Begin van dit jaar heeft hij André Perret in Condrieu bezocht. André Perret is een zeer bescheiden en symphatieke wijnmaker die de afgelopen jaren de beste Condrieu's en St. Josephs van de streek heeft gemaakt. Niet voor niets is hij dit jaar uitgeroepen tot de beste producent in de streek door het gezaghebbende wijnblad 'la Revue du Vin de France'!

Ons doel van de reis is het gevoel met u te delen. Het ontmoeten van bijzondere mensen, eten in bijzondere restaurants en het bezoeken van bijzondere wijnhuizen. Het is dan ook geen toeval dat de bestemming van de reis het culinaire hart van de wereld is: Lyon. De reis zal niet alleen maar lekker eten en lekker drinken zijn. Wij zijn er van overtuigd dat ook uw culinaire kennis in deze dagen verrijkt zal worden.
Uiteraard wordt er goed voor u gezorgd tijdens de reis, alle maaltijden zijn minimaal 4 (lunch) of 5 (diner) gangen. Wij hebben de menu's zo samengesteld dat u zo veel mogelijk verschillende dingen zult eten en verschillende wijnen zult proeven. In het hotel staat elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar.

U zult onder begeleiding van Alain Caron, Erik Muller en Rien van den Berg worden rondgeleid door de streken rondom Lyon.

Het Programma :

DONDERDAG :
14.15 Vertrek Schiphol vlucht KL 1253 naar Lyon , aankomst 15.50 Transfer naar Hotel Golf in la Tour de Salvagny 3 sterren waar we een welkomstdrankje nuttigen
's Avonds eten we in La Rotonde in la Tour de Salvagny (** Michelin) Daarna bent u vrij om nog even in het Casino verblijven VRIJDAG:
Om 8:30 vertrekken we naar de markt in Lyon, waar we Paul Bocuse ontmoeten
die ons daar rondleid.We lunchen in Romaneche Thorins bij 'Les Maritonnes' een restaurant in
Nederlandse handen dat op weg is naar zijn eerste ster. Na de lunch brengen we een bezoek aan het museum van George Duboeuf. Hier leert u alles over de wijnbouw in de Beaujolais.
Na afloop van de tour krijgen we een kleine proeverij. Aan het eind van de dag een proeverij in Belleville. Hier proeven we de wijnen van domaine du Vissoux, domaine Metrat en Marcel Lapierre. Uiteraard kunnen we dan ook de primeur 2001 proeven! 's Avonds eten we bij Jean Brouilly
(* Michelin), één van de meest bevlogen
koks in de streek. Hij houdt er de grootste collectie wijn- en kookboeken op na in zijn restaurant.
ZATERDAG:
Om 9:30 vertrekken we naar André Perret, daar proeven we zijn bijzondere
Condrieu's en St-Joseph en na afloop gaan we lunchen in Restaurant Beau Rivage in Condrieu (* Michelin). Na de lunch vertrekken we naar Pierre Gaillard in Malleval. Buiten het prachtige uitzicht daar, proeven we zijn, zeer hoog scorende Cote Rotie's. Daarnaast maakt hij ook prachtige Condrieu's en St-Joseph.
Na dit bezoek gaan we terug naar het hotel om ons op te frissen voor het diner bij Paul Bocuse in Collonges (*** Michelin). Uiteraard zullen we daar Paul Bocuse nog ontmoeten, die nog een verrassing voor ons in petto heeft. Het zal een bijzondere avond worden.
ZONDAG:
Lekker uitrusten tot 13:45, dan vertrekken we naar het vliegveld. Aankomst Schiphol (vlucht KL 1250) 18.25 uur


-programmawijzigingen voorbehouden-

De kosten voor deze reis is: 3275,00 gulden 1486,13 Euro Toeslag éénpersoonskamer: 225,00 gulden 102,10 Euro

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u emailen: (info@pasteuning.nl)
of contact opnemen met:

Erik Muller
020-6622455

<-

Copyright © 1996-2001 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie