Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gorcums Filmfestival '..houdt het kort!'

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Gorcums Filmfestival.. houdt het kort!

De stichting Gorcums Filmfestival organiseert dit jaar haar festival van 1 tot/met 9 november. Een filmfestival met opzet om een podium te creëren voor de Korte Film in het bijzonder en diverse filmvormen in het algemeen. Een ontmoetingsplaats voor filmmakers en filmliefhebbers, een steuntje in de rug voor (nieuwe) cineasten d.m.v. geldprijzen, Awards en workshops.

Een podium voor studenten van audio visuele opleidingen, filmacademies, hoge scholen, om hun producties te vertonen aan het grote publiek. Een beoordeling te krijgen voor hun werk. Reacties te ontvangen van publiek, aanwezige collega studenten en filmmakers.

Het programma van dit jaar liegt er niet om. Dagelijks sneak previews in de Roxy bioscoop, de theatervoorstelling Hitch in theater Peeriscoop, workshops, een Culturele VideoKunst route, een scholierenprogramma in het kader van Cultuurtraject Voortgezet Onderwijs (een initiatief van de Provincie Zuid Holland) en natuurlijk de Dag van de Korte Film met aansluitend de awarduitreiking. Een MTV-achtig prijzenfestijn met diverse optredens. Lees meer over het programma op onze site: www.filmfestival-gorinchem.nl

De stichting is een initiatief van scenarioschrijver Raimond van Soest en docent filmvorming Ben de Lange. Van Soest werkt momenteel aan de verfilming van de Bijlmerramp, samen met Gouden Kalf winnaar (Beste Regie 99) Roel Reiné. Script Consultancy door Frans van Gestel (Motel Films)

inzendingen gezocht voor DE DAG VAN DE KORTE FILM

De Dag van de Korte Film vindt plaats op zaterdag 9 november 2001. De films worden vertoond in twee theaters, de bioscoop, het Gorcums Museum en een schuilkerkje. Allen op een steen worp afstand van elkaar in het historische centrum. Vorig jaar werden er 72 producties ingezonden vanuit heel het land. Waaronder veel uit Amsterdam, maar ook uit o.a. Breda, Uithoorn, Gouda, Utrecht, Lisse, Delft, Leiden, Den Bosch, Joure, Groningen, Zwolle, Den Haag en Rotterdam.

Zo konden wij enkele topproducties begroeten in diverse categorieën. Een selectie uit ons archief.

JANNES - Rein Hazewinkel Documentaire van 59 minuten over topdammer Jannes van der Wal. Winnaar scenarioprijs op het Internationaal Documentaire Festival. (IDFA)

WRAAKENGEL - Jaap de Vries Korte speelfilm van 39 minuten over de wraak van een jongen op de moord van zijn zusje. Een psychologische triller die gemaakt werd voor de VPRO serie Lolamoviola.

NODIRABEGIM - Sergey Latysov De moderne dansfilm van 24 minuten Nodirabegim vertelt de geschiedenis van de vroeg negentiende eeuwse, Oezbeekse dichteres Nodirabegim.

TINNEF - Jasper van Hecke Afstudeerfilm van 35 minuten over een groep jongens op een wild avontuur waarbij real motion en animatie vloeiend in elkaar overlopen.

U kunt voor meer informatie telefonisch contact met ons opnemen of onze (vernieuwde) site bezoeken op: www.filmfestival-gorinchem.nl Stichting Gorcums Filmfestival, Postbus 1003 - 4200 CA Gorinchem. Tel: 0113-230707

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie