Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mantelzorg Verlicht start ondersteuningsgroep Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 15 oktober 2001

Mantelzorg Verlicht start ondersteuningsgroep

Het project Mantelzorg Verlicht start een serie bijeenkomsten voor mensen die actief mantelzorg verlenen. De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 1 november van 13.30 tot 16.00 uur. Deze ondersteuningsgroep voor mantelzorgers komt acht maal (eenmaal per twee weken) op donderdagmiddag bij elkaar. De bijeenkomsten worden gehouden in De Kroon, Kronehoefstraat 21-29 te Eindhoven.

Een ondersteuningsgroep bestaat uit ongeveer 10 deelnemers. De bijeenkomsten duren 2 ½ uur en staan onder deskundige leiding. Voor koffie en materiaalkosten wordt eenmalig een bedrag van 45,= per persoon gevraagd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liesbeth Hendriks, GGD Eindhoven, telefoon 040-2384066.

Het geven van mantelzorg verandert iemands leven vaak drastisch. Wanneer de zorgtaak er intensief is en lang duurt bestaat het gevaar dat mantelzorgers te zwaar belast worden. Daarom bestaat er een ondersteuningsgroep voor mantelzorgers. Het doel van de bijeenkomsten is zo goed mogelijk omgaan met de zorgsituatie waarin de mantelzorger zit.

* Welke gevoelens komen voort uit de zorg die zij geven?
* Op welke manier kan men ondersteuning vinden bij andere deelnemers?

* Welke gebeurtenissen veroorzaken spanningen? Wat zijn de mogelijkheden om hier mee om te gaan?

* Wat betekent opkomen voor jezelf, waar liggen de grenzen?
* Wat is wel te veranderen, wat is niet te veranderen?
* Hoe kan men optimale mantelzorg verlenen?
Voor wie is de ondersteuningsgroep?
De ondersteuningsgroep is bedoeld voor mantelzorgers die wat meer met hun situatie willen doen. Veel mantelzorgers krijgen het moeilijk omdat hun eigen leven in de knel komt of omdat de zorg lichamelijk of geestelijk erg zwaar wordt. Als je geen uitweg meer ziet in alles waar je rekening mee moet houden, als je voor jezelf alles eens goed op een rijtje wilt zetten, dan kun je samen met andere mantelzorgers hiermee in de ondersteuningsgroep aan de slag gaan.

Altijd maar dat schuldgevoel, alsmaar die tegenstrijdige gevoelens. Ik houd van hem maar ik kan niet constant blijven geven, ik wil ook eens iets voor mezelf.

Ik sta altijd voor haar klaar maar niemand die dat ziet, nooit eens een arm om je heen en iemand die zegt wat fijn dat je dat doet.

Misschien dat het helpt, meer inzicht. Het gaat tenslotte niet vanzelf.

Ik wou dat ik het met iemand kon delen, dat je van elkaar kunt leren. Ik vraag me vaak af of ik het wel goed doe.

Waar begint mijn verantwoordelijkheid en waar houdt die op? Want je staat machteloos. Waar is het begin en waar is het eind?

Mensen die zich herkennen in bovenstaande uitspraken kunnen zich opgeven bij Liesbeth Hendriks projectcoördinator Mantelzorg Verlicht telefoon 040-2384066.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie