Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studenten organiseren Hogeschool Holland retailcongres

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HOGESCHOOL HOLLAND

Studenten organiseren Hogeschool Holland retailcongres

Derdejaars studenten van de opleiding Small Business & Retail Management organiseren op donderdag 1 november van 10:00 tot 16:00 uur het tweede Hogeschool Holland Retailcongres. Het congres vindt plaats op de hogeschool, gevestigd aan de Wildenborch 6 in Diemen. Het congres speelt in op actuele gebeurtenissen en ontwikkelingen in de levensmiddelen-detailhandel. Centrale vraag tijdens het congres is: Wat zijn de kansen van kleine zelfstandigen in de levensmiddelen-detailhandel? Het congres richt zich op zelfstandige ondernemers in de food-retailbranche, starters, studenten en geïnteresseerden uit het bedrijfsleven.

De derdejaars voltijd- en duaalstudenten zijn - in het kader van hun opleiding - gedurende acht weken bezig geweest met een aantal onderwerpen die tijdens het congres aan bod komen: de Euro, logistiek, assortiment, locatie, subsidie, wetgeving, profiel van de ondernemer en de financiële haalbaarheid van de ondernemingen.

Op het retailcongres zullen verscheidene gastsprekers aanwezig zijn, waaronder de heer Noorman van Europlatform en de heer Delver van Ahold. Samen met de studenten zullen zij hun visie op de retailbranche geven. Hiernaast zullen de studenten presentaties, workshops en discussiepanels organiseren.

Studenten hebben tijdens de voorbereidingen samengewerkt met de heer Van Vuuren van F & S. Deze nieuwe formule biedt (allochtone) ondernemers in de levensmiddelen-detailhandel advies en ondersteuning in hun bedrijfsprocessen. Het Hogeschool Holland Retailcongres dient als start van deze landelijke formule.

Met steun van het bedrijfsleven en de know-how van de studenten heeft het congres een grootse en ambitieuze opzet. Elk jaar zal het congres toenemen in omvang en status tot het uiteindelijk zal uitgroeien naar een evenement dat nationale bekendheid heeft.

Voor meer informatie en het programma kunt u terecht op www.hsholland.nl/retailcongres

26 okt 01 15:37

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie