Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ThiemeMeulenhoff lanceert nieuwe ICT-methode voor docenten

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

THIEMEMEULENHOFF

ThiemeMeulenhoff lanceert nieuwe ICT-methode voor docenten

Onderwijzend personeel nog steeds niet digitaal rijvaardig

ThiemeMeulenhoff heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor docenten die weinig of geen ervaring met de pc en internet hebben, Babbage DRO. De educatieve uitgeverij reageert hiermee alert op de nieuwe eindtermen van het ministerie van OC&W voor het Digitale Rijbewijs voor het Onderwijs (DRO). Babbage DRO mikt vooral op scholen en organisaties die zelf een DRO-cursus willen organiseren.

Het is de nachtmerrie van iedere onderwijsgevende: een leerling die meer weet dan de docent zelf. Als het gaat om ICT is de boze droom echter uitgekomen. Het aantal digitale leermiddelen neemt hand over hand toe, maar veel docenten weten nog steeds niet wat ze ermee aanmoeten. De drempelvrees is groot.

Het ministerie van OC&W onderkent dit probleem en heeft dan ook nieuwe eindtermen vastgesteld voor het Digitaal Rijbewijs voor het Onderwijs. Alle docenten moeten de komende jaren leren tekstverwerken, e-mailen en surfen op internet. En ze moeten deze vaardigheden op een didactisch verantwoorde manier kunnen inzetten tijdens de les.

Methode gebaseerd op zelfwerkzaamheid
Het ministerie heeft zich beperkt tot het bepalen van de eindtermen. Het is aan de scholen zelf om hun leerkrachten bij te spijkeren. De educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff heeft daarom een nieuwe methode ontwikkeld, Babbage DRO. Babbage DRO is geënt op de topmethoden BasisBits (primair onderwijs) en Babbage (voortgezet onderwijs). Het cursusmateriaal gaat uit van zelfwerkzaamheid, zodat scholen de cursus gemakkelijk zelf kunnen organiseren. Ze zijn weinig of geen tijd en geld kwijt aan de begeleiding van de cursist.

Babbage DRO bestaat uit trainingssoftware op cd-rom en vijf beknopte maar volledige moduulboeken. Ook cursisten die nog nooit achter een pc gezeten hebben, kunnen zelfstandig met het materiaal aan de slag. Een basismodule op de cd-rom legt zaken als het aanklikken, scrollen en slepen met een muis voor hen uit en daarna leren de cursisten omgaan met Excel, Word, Powerpoint en Internet. Op een wat hoger niveau instappen kan ook.

Samenstelling van Babbage DRO
Babbage DRO bestaat uit basissoftware op cd-rom die een introductie geeft per module en vijf moduulboeken:

- Besturing van de computer (Basisbegrippen en Windows)
- Tekstverwerking (Word)

- Informatie en Communicatie (Internet)

- Verwerking en presentatie (Excel en Powerpoint)
- ICT op School


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: dhr. Edwin Meijerink
tel: (0575) 59 49 40, fax: (0575) 51 99 70
e-mail: (e.meijerink@thiememeulenhoff.nl)


01 nov 01 09:06
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie