Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VWS-prijs alternatieven voor dierproeven toegekend

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

De prijs Alternatieven voor dierproeven 2001 van het Ministe-rie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, groot fl. 5000,- is toegekend aan mevrouw I. Wolterink en de heer M. Agterberg, medewerkers van het Rudolf Magnus Instituut van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Binnen het kader van het farmacologisch onderzoek vinden operatieve ingrepen plaats op kleine proefdieren. Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een beter preparaat voor het plaatsen van hersenelectroden op de schedel en aan de ontwikkeling van een effectievere warmhoudsysteem bij operatieve ingrepen bij kleine dieren. Beide toepassingen verminderen het ongerief voor de dieren en het ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie