Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-11-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.40 uur
Dief aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november vond er een diefstal plaats, waarbij een verdachte werd aangehouden.

Omstreeks kwart voor vier zagen agenten op de St. Jacobsstraat een beveiligingsmedewerker achter een man aan rennen. De mannen renden in de richting van de Oranjestraat. De agenten reden achter de mannen aan en hielden op de Oranjestraat de man staande.

De beveiligingsmedewerker verklaarde dat hij de 47-jarige man uit Utrecht had betrapt op diefstal. De verdachte had uit een bedrijf een kistje met kleingeld meegenomen. Tijdens de fouillering trof de politie het kistje aan. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagmiddag vond op de Burgemeester Norbruislaan een aanrijding plaats waarbij een vrouw ernstig gewond raakte.

Een 16-jarige jongen uit Utrecht reed met zijn bromfiets vanuit de richting Oud Zuilen. Omstreeks kwart over vijf kwam hem op het Prins Bernhardplein een 51-jarige vrouw uit Doorn met haar fiets tegemoet. Volgens de verklaring van de jongen wilde de vrouw ter hoogte van de sporthal kennelijk de weg oversteken. De vrouw keek achterom en had op dat moment de jongen niet in de gaten.

Het gevolg was een aanrijding waarbij de 51-jarige vrouw ernstig gewond raakte aan haar hoofd. De vrouw werd overgebracht naar het UMC in Utrecht waar een schedelbasisfractuur werd geconstateerd. De jongen liep een groot aantal schaafwonden op.

Bromfietsbestuurder aangehouden

UTRECHT Op de Adriaan Mulderstraat zag de politie woensdagmiddag twee jongens op een bromfiets rijden. De bestuurder reed zonder helm De passagier had wel een helm op. Op het moment dat de agenten de bestuurder wilden controleren, stapte de passagier van de bromfiets af en reed de bestuurder met hoge snelheid weg de Wijnmalenstraat in.

De agenten zetten de achtervolging. De 16-jarige bestuurder uit Utrecht negeerde diverse malen het stopteken van de politie en beging een groot aantal verkeersovertredingen, waarbij hij zichzelf en het overige verkeer in gevaar bracht.

Op de van Maasdijkstraat zag de politie kans de bromfietsbestuurder tot stoppen te dwingen. De 16-jarige Utrechter werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zijn bromfiets werd voor onderzoek in beslag genomen.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT Woensdagavond werd een man aangehouden voor het vernielen van een winkelruit.

Diverse getuigen belden woensdagavond naar de politie om te melden dat op de Springweg door een onbekende man een ruit van een winkel was ingegooid. Ter plaatse trof de politie een aantal getuigen aan die verklaarde dat de verdachte was weggelopen in de richting van het Moreelsepark.

Na een korte zoektocht trof de politie een 28-jarige man uit Utrecht aan. De man voldeed 100% aan het opgegeven signalement. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Op het bureau verklaarde hij zonder enige aanleiding de ruit vernield te hebben.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie