Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persconferentie over invoering retourpremie in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STICHTING SVM PACT

Invoering retourpremie zet convenantstructuur op het spel

Bedrijfsleven zegt vertrouwen in het poldermodel op

Minister Pronk blokkeert met de invoering van retourpremie een haalbaar plan van het Nederlandse bedrijfsleven om zwerfafval te bestrijden. Complete studies en nog lopende onderhandelingen zijn genegeerd door halsstarrig aan retourpremie vast te houden. Het bedrijfsleven is over de gang van zaken verbijsterd. De handelswijze van de Minister is onbegrijpelijk en getuigt van weinig respect jegens convenantpartners. Daardoor wordt het vertrouwen in het poldermodel ondermijnd. SVM-PACT heeft in een brief aan de Tweede Kamer, d.d. 29 oktober 2001 hierover haar verontwaardiging uit gesproken.

In zijn brief aan de Tweede Kamer van 30 oktober 2001 geeft Minister Pronk feiten die niet onderbouwd zijn en soms zelfs onjuist. Vele belangrijke feiten vermeld hij niet, met name daar waar het gaat om de alternatieve aanpak.

Laat het volgende duidelijk zijn:
Het bedrijfsleven is het EENS met Minister Pronk ten aanzien van de doelstelling.
Het bedrijfsleven is het volstrekt ONEENS met de wijze waarop deze bereikt moet worden.

Het voorstel van Minister Pronk wordt heel binnenkort in de Ministerraad en de Tweede Kamer besproken. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u met het oog hierop ons nadere vragen wilt stellen.

SVM-PACT nodigt u hierbij uit voor een persconferentie vandaag donderdag 1 november 2001 in Nieuwspoort Den Haag, zaal Wandelganger 1 om 15.00 uur.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie