Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijzondere onderscheiding voor landmachtmilitair

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Bijzondere onderscheiding voor landmachtmilitair

01-11-2001

Op de Prinses Margrietkazerne in Wezep is vanmorgen (1 november) een bijzondere onderscheiding uitgereikt aan een militair van de Koninklijke Landmacht. Uit handen van de commandant van 11 pantsergeniebataljon, luitenant-kolonel R.E. Harmsma, ontving korporaal H.R. Alting (24) het zogenoemde "rode erekoord". Korporaal Alting krijgt de onderscheiding omdat hij in mei dit jaar binnen korte tijd twee mensen het leven redde.

Eerst redde hij bij de voorbereiding van het Bevrijdingsconcert in Amsterdam een drenkeling die te water was geraakt. Later, op 20 mei, reanimeerde hij een buschauffeur die een acute hartstilstand had gekregen.
Het "rode erekoord" wordt op zich binnen de Koninklijke Landmacht vaker uitgereikt. Het wordt uitgereikt wanneer een militair een daad heeft verricht die ook in maatschappelijk opzicht veel aanzien geniet. Bijzonder aan de toekenning aan korporaal Alting is natuurlijk het feit dat hij binnen korte tijd twee mensen het leven heeft gered.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie