Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Daihatsu brengt unieke 'pressure mate' op de markt

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Daihatsu Holland B.V.
Zoek soortgelijke berichten
Daihatsu Holland B.V.

Daihatsu brengt unieke 'pressure mate' op de markt
1 November 2001


Daihatsu heeft de hand weten te leggen op het importschap van de zogenaamde Pressure Mate. De Pressure Mate is een handig hulpje om snel en continue te controleren of de bandenspanning op het juiste niveau is. Hierdoor wordt de veiligheid vergroot, het rijcomfort verhoogd, de bandenslijtage en het bandenlawaai verminderd en het brandstofverbruik verbeterd. De Pressure Mate is bij alle Daihatsu dealers te koop voor Fl. 28,54 ( 12,95) incl. BTW.

De vier bandenspanningindicatoren worden gemonteerd op de plek van het reguliere ventieldopje en is bij een juiste bandenspanning groen. Is de bandenspanning aan de lage kant dan laat het een gele ring zien. De rode ring wordt zichtbaar als de bandenspanning te laag is en dan is bijvullen noodzakelijk. De Pressure Mate is verkrijgbaar voor vele bandenspanningniveaus. De Daihatsu dealer heeft de meest voorkomende t.w. 1.6, 1.8, 2.0, 2.1 en 2.2 bar op voorraad. De Pressure Mate is niet merkgebonden en kan dus op iedere auto worden toegepast. Het enige dat van belang is dat de juiste bandenspanning wordt toegepast.

Bandenspanning is zeer actueel. Een juiste bandenspanning zorgt voor een grotere veiligheid. Uit onderzoek van het befaamde Duitse onderzoeksbureau Dekra bleek dat 25-28% van alle autos met een te lage bandenspanning rijdt. In 40% van alle klapbanden is een te lage bandenspanning de oorzaak. (zie bijlage)

Behalve veiligheid heeft een juiste bandenspanning ook grote invloed op onder andere het rijcomfort, bandenslijtage en bandenlawaai. Daarnaast levert een goede bandenspanning een bijdrage aan een lager brandstofverbruik. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee, maar is ook minder milieubelastend. Meer informatie hierover leest u op de internetsite van het nieuwe rijden (www.hetnieuwerijden.nl). Hier staat zelfs dat bij een regelmatige controle van de bandenspanning een brandstofbesparing van ongeveer Fl. 250,= per jaar gerealiseerd kan worden.

Terug
Top

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie