Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start proef vrije busbaan taxi's en ambulances in Enschede

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Proef met vrije busbaan voor taxi's en ambulances is van start gegaan
Enschede, 6 november 2001

Vanaf 1 november 2001 staat de Gemeente Enschede het medegebruik toe op de busbanen van als zodanig herkenbare taxi's en ambulances zonder zwaailichten en sirenes. Het betreft een proef voor de periode tot 1 november 2002. Het gedeelte van de busbaan dat wordt vrijgegeven is gesitueerd langs de Haaksbergerstraat en Zuiderval ten noorden van de singels. Op verzoek van taxibedrijven is de proefzone uitgebreid met de tijdelijke buslus op de Boulevard voor Ten Hag en de busbaan bij de haltes Zuidmolen.

De proef is mogelijk door het verlenen van ontheffingen van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. De voorwaarden voor de proef zijn door de gemeente opgesteld in overleg met een aantal (vertegenwoordigers van) taxibedrijven, de Ambulance Alarmeringsdienst, het openbaar vervoer en de Regiopolitie Twente. Zo is onder meer bepaald dat taxi's bij verkeerslichtregelingen alleen de richting van de lijndiensten mogen volgen, ter voorkoming van onveilige situaties met andere richtingen die gelijktijdig groen hebben. De voorwaarden zijn door de politie verstrekt aan elk taxibedrijf in Enschede (buiten Enschede op verzoek).

De proef zal door middel van een permanente monitor en registratie van de effecten worden beoordeeld op de factoren rijtijd, snelheid en verkeersveiligheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie