Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie Vakcentrale Unie mhp op CPB-cijfers

Datum nieuwsfeit: 01-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Houten, 1 november 2001

Unie mhp in reactie op CPB-cijfers: "Loonstijging: minimaal 3%"

Houten - De vakcentrale Unie mhp pleit voor een minimale loonsverhoging van 3%. Dit stelt voorzitter Ad Verhoeven van de Unie mhp naar aanleiding van de nieuwe CPB-cijfers.

"De jongste CPB-cijfers bevestigen de angst dat de arbeidsmarktsituatie in Nederland nog verder verslechtert ten opzichte van de Miljoenennota. De sterk gedaalde economische groei naar 1,5%, de volledig weggezakte investeringen, de verminderde groei van de werkgelegenheid en daarmee samenhangend het oplopend aantal werklozen, vormen voor de Unie mhp alle reden om in de komende tijd meer prioriteit toe te kennen aan werkgegelegenheid dan aan inkomensverbetering."

Daarnaast bepleit de Unie mhp selectieve verbeteringen op ondernemings- en sectorniveau. Hierbij valt te denken aan investeringen in onder meer scholing en kinderopvang.

Verhoeven wijst er verder op dat de Unie mhp tijdens het verschijnen van de Miljoenennota al heeft gepleit voor een gemiddelde loonuitkomst van 3,5% in de marktsector. "Nu is er reden om alle zeilen bij te zetten. In het komend CAO-seizoen zal nadrukkelijk de werkgelegenheidsontwikkeling in de desbetreffende sector of onderneming op de eerste plaats moeten worden gezet."

De suggestie van MKB-voorzitter Hans de Boer om de lonen te bevriezen en om inmiddels afgesloten CAO's open te breken, wijst Verhoeven af. "Dit is een overspannen reactie. Met dit pleidooi slaat De Boer de plank volledig mis."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie