Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gift Bijenkorf Breda besteed aan Symphonic Xperience

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


01-11-2001Gift Bijenkorf aan Breda besteed aan Symphonic Xperience
In het kader van de opening van een filiaal in Breda in september heeft De Bijenkorf de stad een bedrag van 15.000,-. geschonken. Beide partijen zijn overeengekomen het geld te besteden aan een cultureel project. Speciaal voor de gelegenheid wordt voor gelegenheidsorkest Symphonic Xperience een nieuwe compositie gemaakt, die op een later tijdstip uit wordt uitgevoerd.
De directeur van De Bijenkorf, de heer J. C. Berger en wethouder A. Adank overhandigen de cheque op vrijdag 2 november in de Nieuwe Veste aan =E9=E9n van de jonge deelnemers van dit projectorkest.

Wethouder A. Adank van cultuur en economische zaken is erg verheugd over de vestiging van De Bijenkorf in Breda; het warenhuis houdt een verrijking in voor de stad en geeft een positieve impuls aan de locale economie. Het gebaar van De Bijenkorf getuigt van maatschappelijke betrokkenheid bij de stad. De Symphonic Xperience zorgt niet alleen voor veel luistergenot bij het toekomstige publiek, maar geeft jonge musici tevens de kans zich samen met professionals te profileren.

De Nieuwe Veste heeft in samenwerking met het Brabants Orkest een gelegenheidsorkest samengesteld. In dit orkest zijn zowel leerlingen als professionele musici vertegenwoordigd. Het orkest heeft in mei al eens met veel succes opgetreden in het Chass=E9 Theater. Door de gift van De Bijenkorf is het mogelijk het orkest nog een keer te laten optreden en een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde compositie ten gehore te brengen. De compositieopdracht wordt verstrekt aan een nog nader te bepalen componist. Wethouder Adank is vooral blij met de keuze van het cadeau omdat Symphonic Xperience de samenwerking tussen het Brabants Orkest, het Chass=E9 Theater en De Nieuwe Veste versterkt, hetgeen wellicht in de toekomst een structureel vervolg kan krijgen.

Breda, 2 november 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie