Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symantec marktleider in beveiligingssoftware

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Geachte redactie,

Bijgaand zend ik u persinformatie namens Symantec.

Met vriendelijke groet,
L. Michiels

Persinformatie

SYMANTEC NUMMER 1 IN BEVEILIGINGSSOFTWARE STELT GARTNER DATAQUEST

Marktgroei in beveiligingssoftware zet door

Leiden, 2 november 2001 - Gartner Dataquest geeft in een nieuw rapport aan dat Symantec marktleider in Internetbeveiliging is. Deze benoeming is gebaseerd op de licentieomzet van 2000. Met een marktaandeel van 14,7% wereldwijd, staat Symantec op de eerste plaats in de top 25 van leveranciers van beveiligingssoftware. Volgens Gartner Dataquest zal de markt voor beveiligingssoftware blijven groeien. In het licht van de recente gebeurtenissen in de wereld hebben zowel openbare instellingen als bedrijven informatiebeveiliging hoog op de agenda gezet. In het rapport '2000 Security Software Market Share' toont Gartner Dataquest aan dat Symantec met haar groei in 2000, de groei van de totale markt voor beveiligingssoftware voorbijstreeft. Volgens het rapport heeft Symantec jaarlijks een groei van 40% doorgemaakt, met een omzet van US$ 345 miljoen in 1999 tot meer dan US$ 480 miljoen in 2000. De totale markt voor beveiligingssoftware nam in 2000 met 25% toe tot US$ 3,3 miljard, terwijl in 1999 de markt een groei van 22% kende. De anti-virusmarkt steeg in 2000 wereldwijd met 19%. In dezelfde periode nam de anti-virusmarkt voor Symantec met 50% toe.
"Als gevolg van de overname van Axent in december 2000, is Symantec op de ranglijst van leveranciers van beveiligingssoftware gestegen van de vierde naar de eerste plaats. Het marktaandeel van Symantec is 14,7%," aldus het rapport van Gartner Dataquest.
Onder beveiligingssoftware verstaat Gartner Dataquest anti-virus, encryptie, intrusion detection, en andere beveiligingsoplossingen zoals firewalls, web content filtering en access management. Symantec biedt oplossingen aan voor virusbescherming, firewalls en Virtual Private Network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, Internet content en e-mail filtering, remote management en security services. Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in Internetbeveiligingstechnologie, biedt bedrijven en consumenten een brede reeks software voor content- en netwerkbeveiliging. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 37 landen. Het Europese hoofdkantoor, het Symantec Benelux kantoor, het Symantec Security Response (voorheen SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden. Symantec is sinds 1989 op de beurs genoteerd. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC.

Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.com


- einde persbericht -

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie