Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Automobilist rijdt tegen berg zand in Winschoten

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 2-11-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 2 november 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: automobilist rijdt tegen berg zand
Een 43-jarige automobilist uit Winschoten is donderdagavond op de Udensweg in zijn woonplaats tegen een berg zand gereden waarbij de wagen totaal vernield raakte. De man reed om een wegafzetting heen vanaf de Beertsterweg en reed al pratend met zijn 44-jarige passagier tegen de berg zand aan. Beide mannen werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht waar ook van de bestuurder een bloedproef werd genomen.

Nieuwe Pekela: auto rijdt tegen heftruck op
Op de Molenstraat in Nieuwe Pekela reed donderdagmiddag een 59-jarige automobilist uit Boven Pekela tegen een op de weg staande heftruck aan. Twee inzittenden van de automobilist werden naar het ziekenhuis gebracht. De 70-jarige vrouw van de man werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijdt. Zij liep beenletsel op. Vermoedelijk heeft de automobilist de heftruck niet opgemerkt waarna de aanrijding volgde.

Appingedam: jongens stelen kratten bij school
Na een alarmmelding ging de politie donderdagnacht naar een basisschool aan de Netweg in Appingedam. Een getuige meldde dat er jongens in bezit van kratten bij de school waren weggefietst. De school houdt een inzamelingsactie van lege kratten voor een goed doel. Op de Farmsumerweg kwam de politie een 16 en 19-jarige jongen uit Appingedam tegen die terug gingen naar de school om nog meer kratten te halen. Zij werden aangehouden en bekenden de diefstal. Bij de woning van een van de jongens werden 21 kratten teruggehaald.

Appingedam: man weigert naam te geven
Tijdens een verlichtingscontrole donderdagavond op de Dijkhuizenweg in Appingedam weigerde een 20-jarige fietser uit Delfzijl zijn naam op te geven. Om zijn identiteit vast te stellen werd de man aangehouden waarbij hij zich verzette en bedreigingen uitte. Hij werd naar het bureau gebracht en kreeg een proces-verbaal.

Hoogezand: rijden onder invloed
Een 46-jarige automobilist uit Froombosch werd donderdagnacht op het heveapad in Hoogezand betrapt op het rijden onder invloed. De man blies een promillage 1.25 en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Ulrum: automobiliste raakt van de weg
Op de Provincialeweg S2 bij Ulrum raakte een 40-jarige automobiliste uit Winsum met haar wielen in de berm en bij een stuurcorrectie reed zij in de linkerberm tegen een boom aan. Zij schampte eerst twee boompjes en een verkeersbord en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met onder andere hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De wagen werd totaal vernield en is afgesleept.

Groningen: kleine kwekerij
In een woning aan de Pasteurlaan heeft de politie donderdag een kleine hennepkwekerij opgerold. Naar aanleiding van klachten werd een onderzoek ingesteld. In de woning troffen de agenten de 47-jarige bewoner aan. Hij verklaarde geen kwekerij te hebben. Echter in de woning werd op twee kleine kamertjes wel een ingerichte kwekerij met ruim 100 planten aangetroffen. Alle planten incluis de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De bewoner werd na verhoor vrij gelaten.

Groningen: politie zoekt getuigen van een pesterij Op de Weg der Verenigde Naties ontstond donderdagochtend een botsing tussen een 35-jarige automobilist uit Roden en een 21-jarige man uit Drachten. Beide mannen gaven elkaar op de ringweg geen ruimte en probeerden elkaar van de weg te drukken. Via de vluchtstrook en busbaan kwam men vlak voor het Vrijheidsplein met elkaar in botsing. Onderweg werd door de 35-jarige man uit Roden, die de andere automobilist voor een verkeerslicht wilde aanspreken, de autospiegel van de andere auto vernield. De politie weet niet hoe de aanrijding en de vernieling werkelijk zijn ontstaan en vraagt getuigen zich te melden.

Groningen: lastige klant bij sociale dienst
Een 44-jarige Stadjer is gisteren aangehouden bij het gebouw van de Sociale Dienst aan de Eendrachtskade. De man wilde meer geld dan waarop hij recht had. Toen hij dit niet kreeg vernielde de Stadjer een telefoon en bedreigde een medewerker. De man bleek bij zijn aanhouding in het bezit van een groot mes. Hij werd na verhoor weggestuurd.

Groningen: diefstal auto
Op de Padangstraat wist de politie donderdagochtend een tweetal inwoners van Tilburg aan te houden. De agenten zagen de mannen rijden. Bij controle van het kenteken bleek de auto gestolen te zijn in Tilburg. Na een korte achtervolging werden de mannen tot stoppen gedwongen. Na een kort verhoor werden de beide verdachten overgedragen aan de Tilburgse politie. De auto bleek ook in Tilburg te zijn gestolen.

Groningen: medewerkster opgepakt
In het NS stationsgebouw werd een 18-jarige vrouw aangehouden nadat zij betrapt werd bij de diefstal van geld uit een geldkist. De vrouw werkte als schoonmaakster op het station en zag kans uit kantoorruimtes goederen weg te nemen. Zij bekende zich zes keer schuldig gemaakt te hebben aan diefstal van geld uit kantoren. De vrouw is overgedragen aan de spoorwegpolitie.

Groningen: gestolen bromfiets
Op de Spoorstraat hield de politie afgelopen nacht twee jongens, 17 en 19 jaar, uit de stad aan. De heren reden op een bromfiets over de Rembrand van Rijnstraat. Toen zij agenten aanzagen komen gingen ze er vandoor. Na een korte achtervolging lieten ze de bromfiets midden op straat achter en vervolgden hun weg te voet. Zij konden snel worden achterhaald. De heren wisten ook niet waar de bromfiets vandaan kwam en zijn dus maar voor onderzoek ingesloten.
.

Groningen: letsel
Een 50-jarige man uit Groningen moest donderdagmiddag met heup en enkel letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De man kreeg op het Hoendiep met zijn fiets geen voorrang van een 25-jarige automobilist uit Hoofddorp. Het slachtoffer werd door de auto geschept en kwam op straat ten val. De fiets raakte zwaar beschadigd.

Groningen: winkeldiefstal
In een kledingzaak aan de Herestraat werden donderdagavond een 35-jarige man uit Veldhoven en een 34-jarige vrouw zonder vaste woonplaats aangehouden. Beiden namen enkele kledingstukken weg uit de winkel en werden daarbij betrapt door het beveiligingspersoneel. In het politiebureau bleek dat de verdachten op het Kwinkenplein een auto hadden staan. Bij onderzoek werden in de auto ook nog enkele gestolen goederen gevonden. De man werd na verhoor weggezonden. De vrouw is overgedragen aan de politie in Drenthe. Zij moest worden aangehouden voor andere vergrijpen.

Groningen: agressieve winkeldieven
In een supermarkt aan het Damsterdiep werden donderdagavond een 19-jarige man uit Menterwolde en een 20-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. De beide heren bleken goederen onder hun kleding te hebben verstopt en trachtten de winkel te verlaten. Medewerkers van de super wisten dit te voorkomen en waarschuwden de politie. Na een onderzoek aan het bureau bleek dat de beide mannen een auto bij de super hadden staan, waarin ook nog gestolen goederen aanwezig waren. De beide heren zijn ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie