Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Automobilist rijdt tegen berg zand in Winschoten

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 2-11-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 2 november 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: automobilist rijdt tegen berg zand
Een 43-jarige automobilist uit Winschoten is donderdagavond op de Udensweg in zijn woonplaats tegen een berg zand gereden waarbij de wagen totaal vernield raakte. De man reed om een wegafzetting heen vanaf de Beertsterweg en reed al pratend met zijn 44-jarige passagier tegen de berg zand aan. Beide mannen werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht waar ook van de bestuurder een bloedproef werd genomen.

Nieuwe Pekela: auto rijdt tegen heftruck op
Op de Molenstraat in Nieuwe Pekela reed donderdagmiddag een 59-jarige automobilist uit Boven Pekela tegen een op de weg staande heftruck aan. Twee inzittenden van de automobilist werden naar het ziekenhuis gebracht. De 70-jarige vrouw van de man werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijdt. Zij liep beenletsel op. Vermoedelijk heeft de automobilist de heftruck niet opgemerkt waarna de aanrijding volgde.

Appingedam: jongens stelen kratten bij school
Na een alarmmelding ging de politie donderdagnacht naar een basisschool aan de Netweg in Appingedam. Een getuige meldde dat er jongens in bezit van kratten bij de school waren weggefietst. De school houdt een inzamelingsactie van lege kratten voor een goed doel. Op de Farmsumerweg kwam de politie een 16 en 19-jarige jongen uit Appingedam tegen die terug gingen naar de school om nog meer kratten te halen. Zij werden aangehouden en bekenden de diefstal. Bij de woning van een van de jongens werden 21 kratten teruggehaald.

Appingedam: man weigert naam te geven
Tijdens een verlichtingscontrole donderdagavond op de Dijkhuizenweg in Appingedam weigerde een 20-jarige fietser uit Delfzijl zijn naam op te geven. Om zijn identiteit vast te stellen werd de man aangehouden waarbij hij zich verzette en bedreigingen uitte. Hij werd naar het bureau gebracht en kreeg een proces-verbaal.

Hoogezand: rijden onder invloed
Een 46-jarige automobilist uit Froombosch werd donderdagnacht op het heveapad in Hoogezand betrapt op het rijden onder invloed. De man blies een promillage 1.25 en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Ulrum: automobiliste raakt van de weg
Op de Provincialeweg S2 bij Ulrum raakte een 40-jarige automobiliste uit Winsum met haar wielen in de berm en bij een stuurcorrectie reed zij in de linkerberm tegen een boom aan. Zij schampte eerst twee boompjes en een verkeersbord en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met onder andere hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De wagen werd totaal vernield en is afgesleept.

Groningen: kleine kwekerij
In een woning aan de Pasteurlaan heeft de politie donderdag een kleine hennepkwekerij opgerold. Naar aanleiding van klachten werd een onderzoek ingesteld. In de woning troffen de agenten de 47-jarige bewoner aan. Hij verklaarde geen kwekerij te hebben. Echter in de woning werd op twee kleine kamertjes wel een ingerichte kwekerij met ruim 100 planten aangetroffen. Alle planten incluis de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De bewoner werd na verhoor vrij gelaten.

Groningen: politie zoekt getuigen van een pesterij Op de Weg der Verenigde Naties ontstond donderdagochtend een botsing tussen een 35-jarige automobilist uit Roden en een 21-jarige man uit Drachten. Beide mannen gaven elkaar op de ringweg geen ruimte en probeerden elkaar van de weg te drukken. Via de vluchtstrook en busbaan kwam men vlak voor het Vrijheidsplein met elkaar in botsing. Onderweg werd door de 35-jarige man uit Roden, die de andere automobilist voor een verkeerslicht wilde aanspreken, de autospiegel van de andere auto vernield. De politie weet niet hoe de aanrijding en de vernieling werkelijk zijn ontstaan en vraagt getuigen zich te melden.

Groningen: lastige klant bij sociale dienst
Een 44-jarige Stadjer is gisteren aangehouden bij het gebouw van de Sociale Dienst aan de Eendrachtskade. De man wilde meer geld dan waarop hij recht had. Toen hij dit niet kreeg vernielde de Stadjer een telefoon en bedreigde een medewerker. De man bleek bij zijn aanhouding in het bezit van een groot mes. Hij werd na verhoor weggestuurd.

Groningen: diefstal auto
Op de Padangstraat wist de politie donderdagochtend een tweetal inwoners van Tilburg aan te houden. De agenten zagen de mannen rijden. Bij controle van het kenteken bleek de auto gestolen te zijn in Tilburg. Na een korte achtervolging werden de mannen tot stoppen gedwongen. Na een kort verhoor werden de beide verdachten overgedragen aan de Tilburgse politie. De auto bleek ook in Tilburg te zijn gestolen.

Groningen: medewerkster opgepakt
In het NS stationsgebouw werd een 18-jarige vrouw aangehouden nadat zij betrapt werd bij de diefstal van geld uit een geldkist. De vrouw werkte als schoonmaakster op het station en zag kans uit kantoorruimtes goederen weg te nemen. Zij bekende zich zes keer schuldig gemaakt te hebben aan diefstal van geld uit kantoren. De vrouw is overgedragen aan de spoorwegpolitie.

Groningen: gestolen bromfiets
Op de Spoorstraat hield de politie afgelopen nacht twee jongens, 17 en 19 jaar, uit de stad aan. De heren reden op een bromfiets over de Rembrand van Rijnstraat. Toen zij agenten aanzagen komen gingen ze er vandoor. Na een korte achtervolging lieten ze de bromfiets midden op straat achter en vervolgden hun weg te voet. Zij konden snel worden achterhaald. De heren wisten ook niet waar de bromfiets vandaan kwam en zijn dus maar voor onderzoek ingesloten.
.

Groningen: letsel
Een 50-jarige man uit Groningen moest donderdagmiddag met heup en enkel letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De man kreeg op het Hoendiep met zijn fiets geen voorrang van een 25-jarige automobilist uit Hoofddorp. Het slachtoffer werd door de auto geschept en kwam op straat ten val. De fiets raakte zwaar beschadigd.

Groningen: winkeldiefstal
In een kledingzaak aan de Herestraat werden donderdagavond een 35-jarige man uit Veldhoven en een 34-jarige vrouw zonder vaste woonplaats aangehouden. Beiden namen enkele kledingstukken weg uit de winkel en werden daarbij betrapt door het beveiligingspersoneel. In het politiebureau bleek dat de verdachten op het Kwinkenplein een auto hadden staan. Bij onderzoek werden in de auto ook nog enkele gestolen goederen gevonden. De man werd na verhoor weggezonden. De vrouw is overgedragen aan de politie in Drenthe. Zij moest worden aangehouden voor andere vergrijpen.

Groningen: agressieve winkeldieven
In een supermarkt aan het Damsterdiep werden donderdagavond een 19-jarige man uit Menterwolde en een 20-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. De beide heren bleken goederen onder hun kleding te hebben verstopt en trachtten de winkel te verlaten. Medewerkers van de super wisten dit te voorkomen en waarschuwden de politie. Na een onderzoek aan het bureau bleek dat de beide mannen een auto bij de super hadden staan, waarin ook nog gestolen goederen aanwezig waren. De beide heren zijn ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...