Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste diploma's WebWise uitgereikt in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 02-11-2001

15 cursisten sluiten cursussen succesvol af

Eerste diploma's WebWise uitgereikt

Op het ROC, School voor Volwasseneducatie reikte wethouder Jan van den Biggelaar van Sociale en Economische Zaken op

1 november de eerste WebWise diplomas uit aan vijftien cursisten. De cursisten (2 mannen, 13 vrouwen) kregen getuigschriften voor sociale vaardigheden en digitale vaardigheden.

WebWise is een van de projecten die de gemeente Eindhoven inzet in het kader van Kenniswijk. Het richt zich op gezinnen met opgroeiende kinderen die minimaal drie jaar afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering.

Door middel van het beschikbaar stellen van een computer en opleidingen wordt getracht een van de ouders op weg te helpen naar de arbeidsmarkt.

Een tweede doelstelling is dat de kinderen in het gezin ervaring opdoen met computergebruik, ter voorkoming van een maatschappelijke tweedeling.

De eerste twee groepen, waaruit de gediplomeerden komen, zijn ruim een jaar geleden gestart met 24 cursisten. Van die 24 hebben 9 het niet gehaald, van wie er 6 doorgaan (begin 2002 herkansing).

Van de 15 geslaagden hebben er 4 al werk gevonden en gaan er 7 een beroepsopleiding volgen. Voor zover nodig krijgen de cursisten ook hulp in de bemiddeling voor een plaats op de arbeidsmarkt.

In totaal zijn er vijf WebWise-groepen, waarvan de laatste in april jl. is gestart.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie